CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dezastru pentru USL: cca.o mie de alesi locali in incompatibilitate

0 comentarii / 1691 vizualizări / 11 august 2013

Aproximativ 1200 de primari se află în situaţie de incompatibilitate, din cauza prezenţei în conducerea societăţilor comerciale aflate în subordinea lor, a anunţat Mariana Gâju, prim-vicepreşedintele Asociaţiei Comunelor din ţară, ea menţionând că 80% dintre aceştia ar fi de la USL.

Gâju, primar în comuna Cumpăna din judeţul Constanţa, se află şi ea în situaţie de incompatibilitate din cauza prezenţei în SC RAJA Constanţa, notează „Gândul”, conform Mediafax. Potrivit acesteia, 80% dintre primarii incompatibili ar fi de la USL, iar 658 sunt incompatibili din cauza prezenţei în societăţile de Apă şi Canal. Gâju a dezvăluit pentru „Gândul” că, în pofida avizului negativ dat de Ministerul Justiţiei pentru modificarea legii 161/2003 care reglementează situaţia incompatibililor, vicepremierul Liviu Dragnea a înaintat Ministerului Justiţiei o nouă formă a actului normativ.

Reprezentanţii Asociaţiei Comunelor din România vor veni la Guvern în 20 august să protesteze pentru modificarea legii, în primă fază sub forma unei delegaţii care să prezinte premierului şi ministrului Justiţiei un Protest semnat de 2.800 de primari. Gâju a precizat pentru „Gândul” că se poate ajunge şi la proteste în stradă, dacă Guvernul nu va ţine cont de problemele aleşilor locali. Premierul Ponta a recunoscut că există o problemă majoră cu aleşii locali declaraţi incompabitili de ANI şi că se poate ajunge la alegeri parţiale în jumătate dintre localităţile ţării. Primul-ministru a subliniat că va încerca să găsească o soluţie.

ANI a anunţat că până în prezent a găsit incompatibili aproximativ 100 de primari şi preşedinţi de Consilii Judeţene, dar verificările sunt în curs de desfăşurare, menţionează sursa citată.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998