CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dezastru si inconstienta

0 comentarii / 1548 vizualizări / 9 august 2011

Dupa aceasta noapte, avem confirmarea. Criza mondiala, declansata in 2008 in Statele Unite, este in W. Chiar in acest moment ne prabusim in cel de-al doilea “V”. Cat timp va dura? Care vor fi costurile? E greu de estimat. La fel cum, pentru analistii pietei de capital din Romania, este o sarcina extrem de dificila sa evalueze efectele si durata noii crize. Dar cu certitudine cutremurul izbeste si Bucurestiul.
In fiecare minut, se duc pe apa sambetei zeci de milioane de dolari. Unele dintre cele mai mari banci de investitii din lume au pierdut, in cursul ultimelor 24 de ore, intre 20 si 10% din banii lor. Este vorba de sume colosale. Pretul aurului a atins cote absolut istorice, semn al panicii generalizate, in timp ce pretul petrolului a scazut la sub 80 de dolari, dovada a regresului productiei la nivel global.
Cum reactioneaza politicienii aflati la carma statelor ori responsabilii financiari ai lumii in fata acestei provocari fara precedent? Presedintele Barack Obama a rostit un discurs lung si sters, incercand sa-i incurajeze pe americani. Ratingul acestui discurs a scazut, pana in final, atat de mult, incat a devenit un record negativ, in materie, din ultimul deceniu. Barack Obama a fost atat de neconvingator, incat a obtinut efectul contrar. Panica, in loc sa scada, a crescut. In Europa, membrii G7 inrosesc telefoanele iar singura urmare sunt declaratiile, la fel de neconvingatoare ca si cele ale lui Obama, prin care incearca sa insufle incredere investitorilor. (Sorin Rosca Stanescu)

Mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998