CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dezvaluire a lui Mungiu: cum isi vinde Patapievici principiile morale pe bani

0 comentarii / 1692 vizualizări / 14 februarie 2013

Politologul Alina Mungiu dezvăluie, în ultimul său editorial pentru ”România liberă”, modul în care unii intelectuali români, în frunte cu Horia Roman Patapievici, au acceptat foloase materiale pentru publicitate mascată și și-au vîndut pe bani principiile morale.

Astfel, Mungiu relatează că, în 2007, i-a cerut sprijinul lui Patapievici, numit de Băsescu la șefia ICR, pentru un miting pro-Macovei, iar acesta s-a eschivat:
”Regret că am adus vorba de buget, că în fond ştiam din 2007 ce subiect sensibil este, cînd l-am sunat pe Horia să-i cer să vină la manifestaţia pro Monica Macovei şi mi-a spus că nu îl poate supăra pe premierul Tăriceanu care trebuie să-i aprobe bugetul, şi regret că nu am adus mai devreme această dovadă că el nu e cu Băsescu, cum îl acuză unii”.
Nu e cu Băsescu, e doar cu banii, am spune. Și din cînd în cînd, cu mașini primite în mod dubios, conform aceleiași Mungiu, care mai scrie că ”Legea nu mai vrea să ştie de ”Volvouri fără obligaţii”, ca acelea date de firma Volvo lui Patapievici et comp, ca să le promoveze marca la artiştii famelici trăitori din diurnele în străinătate cîteva zile pe an. Toate Volvurile au căpătat obligaţii, sau aproape toate!”. E vorba, desigur, de scandalul mașinii Volvo primite de același Patapievici acum cîțiva ani de la importatorul Volvo în România, ca și Andrei Pleșu și alți cîțiva lideri de opinie. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998