CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dezvaluire-bomba a lui Ulieru: ”Doi si un sfert s-a extins in Moldova”

0 comentarii / 3975 vizualizări / 13 octombrie 2009

Fostul purtător de cuvînt al SRI, lt.col(r) Nicolae Ulieru a făcut luni seara o dezvăluire halucinantă, care întărește informațiile că demiterea lui Dan Nica de la șefia MAI a fost, în realitatea, opera serviciilor de informații autohtone, intrate într-un război de proporții de ceva vreme.

Cum se obține un agent secret dintr-un comisar la Circulație

Concret, Nicolae Ulieru a declarat, la emisiunea „Nașul”, de la B1TV, că „din informaţiile pe care le am, un anumit şef de la „Doi şi un sfert” a dat ordin ca „Doi şi un sfert”-ul să îşi extindă activitatea şi în Republica Moldova”. Acuzația este de o gravitate extremă, în condițiile în care SIE e singurul serviciu care are competențe externe și poate aruncă într-o lumină nouă evenimente spectaculoase petrecute în acest an. În primul rînd, e vorba de acuzațiile formulate de regimul Voronin, acum cîteva luni, potrivit cărora serviciile secrete autohtone s-au implicat în viața politică de peste Prut. Ulieru a mai ridiculizat și profesionalismul ofițerilor de la „Doi și un sfert”, dezvăluind cum se fac acolo angajările: „„În „Doi şi un sfert”, un comisar la circulaţie, pac venea un partid pe care îl servise, şi era pus şef. Păi ce fel de muncă de informaţii poate să facă ăsta? Ce fel de criterii de apreciere a informaţiei, poate să aibă un asemenea individ? Şi nu e un caz izolat, sunt zeci şi zeci de şefi aduşi din alte sectoare ale poliţiei(…) Cunosc cazul unui ofiţer care a venit din SIE, la „Doi şi un sfert”. Lucrase în Spania, la post, vorbea limba spaniolă, şi trebuia să ocupe un anumit post unde se cerea şi limba spaniolă. Şi la examenul de limba spaniolă a fost promovat unul care nu fusese nici în Spania, şi nici multă spaniolă nu ştia. Aşa se întâmplă lucrurile”. Ulieru a mai spus că mulți agenți buni ai Internelor s-au transferat, în timp, la Direcția de Informații a Armatei pentru că nu își mai puteau face treaba la „Doi și un sfert”.

Lt.col. Nicolae Ulieru, porta-vocea SRI

Trebuie spus că Nicolae Ulieru, fostul purtător de cuvînt al SRI, nu este cunoscut sub nicio formă pentru „limbariță”, ci, mai degrabă, exact pe dos, fiind poreclit, cu ani în urmă, „dl.No comment”. Faptul că, de cîteva zile, el face turul televiziunilor autohtone cu dezvăluiri tăioase despre „Doi și un sfert” denotă în mod clar că o face la comandă, evident, fiind vorba de serviciul în care a activat ani de zile, SRI. Încă de la momentul arestării lui Puiu Popoviciu și a șefului de la „Doi și un sfert”, reamintim, s-au vehiculat informații că în spatele acestei manevre se ascunde, de fapt, nu un interes politic, ci o bătălie între servicii. Ulterior, impresia s-a întărit, atunci cînd a apărut pe tapet ideea desființării „Doi și un sfert”, prin reorganizarea Ministerului de Interne. O ipoteză extrem de plauzibilă ar fi că serviciul Internelor s-a extins atît de mult, în ultimii ani, încît a început să enerveze serviciile tradiționale, adică SRI și SIE, mai ales dacă dezvăluirile lui Ulieru legate de extinderea activității peste granițe se confirmă. În plus, „Doi și un sfert” are, din cîte se pare, alte interese decît cele stabilite prin lege, vizînd în principal cadrele ministerului, lucru punctat de Ulieru prin afirmația că, în celebrul scandal al permiselor false eliberate de poliția din Argeș, „toată secţia judeţeană de la „Doi şi un sfert”, trebuia rasă. Dar ce se întâmplă, ei vin acolo pe nepotisme, pe chestii politice…”. El a mai amintit și de generali de la „Doi și un sfert” care au fost surprinși la restaurante cu lideri interlopi foarte cunoscuți. „Ce păzea „Doi şi un sfert”, la ora aia? Era pe alte fronturi?” a afirmat el. Fostul purtător de cuvînt al SRI a mai spus „noi nu pretindem că suntem fete mari, dar nici curve nu suntem. Extinzând acest mod de a judeca asupra „Doi şi un sfert”, eu zic că ei de multe ori au acţionat ca nişte curve. Adică nu şi-au respectat nici statutul de ofiţer, nici legile…”. Ulieru a reafirmat ceea ce spusese la o emisiune anterioară, că ofițerii de la „Doi și un sfert” au infiltrat cel mai puternic presa românească și că tot ei au condus minerii, în anii 90, în timpul mineriadelor.

Băsescu, despre „mizeria” lăsată de PSD la Interne

Declarațiile explozive ale lui Ulieru conturează imaginea unui serviciu secret „Doi și un sfert”, care a ajuns la porporții nepermise, se ocupă cu lucruri nepermise și se amestecă, mai ales, în jocuri politice. În lumina spuselor sale, capătă contur și mai puternic ipoteza că demiterea lui Dan Nica nu a avut legătură cu acuzația de fraudare a alegerilor, ci cu amploarea pe care a luat-o activitatea „Doi și un sfert”, în special în ultimul an. Lucru întărit, indirect, și de Traian Băsescu, cel care a vorbit azi, despre „mizeria care se instalase în această instituție (MAI n.n.)” și despre decența premierului Boc de a-l demite pe Dan Nica „fără să dea detalii” despre mizeria respectivă. (Bogdan Tiberiu Iacob)

(foto: Realitatea TV)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998