CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9725 RON UP | 1 USD = 4.5419 RON UP | 1 GBP = 5.7376 RON UP

Dezvaluire bomba despre Carmen Dan si violentele din 10 august. Ex-ministrul nu infirma

16 comentarii / 6904 vizualizări / 16 iulie 2019

SRI, cu directorul Eduard Hellvig în frunte, a știut înaintea mitingului din 10 august 2018 că sunt planificate băi de sînge, dar a refuzat să acționeze, din motive neștiute. Mai mult, a refuzat fie și să informeze MAI despre asta, ceea ce, dacă ar fi real, ar transforma serviciul în complice la evenimentele care au urmat. Informați și documente amănunțite despre operațiune ar fi ajuns, finalmente, din SRI la MAI, dar pe căi neoficiale, prin intermediul unor defecțiuni de la vîrful serviciului.

Acuzațiile extrem de serioase de mai sus sunt formulate azi, pe Facebook, de fostul deputat Gelu Vișan, care afirmă că a avut o discuție pe acest subiect cu ministrul de Interne, Carmen Dan, pe 9 august 2018, cu o zi înaintea fatidicelor evenimente. Vișan mai susține că e gata să compară în fața oricărui parchet ori instanță pentru a întări informațiile sale. Cît despre Carmen Dan, de acum fost ministru, în mod spectaculos nu infirmă spusele lui Vișan.

Ce dezvăluie fostul politician:

”În vara anului 2018, fiind in București, în jurul orelor 14:00, am primit un telefon de la o persoană cunoscută, care m-a invitat să vorbim ceva, la o distanță de aproximativ 80-100 de km de București. La răspunsul meu că am putea să ne vedem zilele următoare, a insistat să ne vedem cât mai repede, eu intuind din această conversație că ar vrea să-mi comunice ceva urgent. Ne cunoșteam bine, și ne mai întâlnisem și cu alte ocazii, în București și în afara Bucureștiului.
În jurul orelor 16:00 am ajuns la locația întâlnirii, un loc public, iar după aproximativ 10 min a venit și persoana care m-a invitat.
Mi-a comunicat următoarele:
Peste aproximativ douăzeci și patru de ore, în București va avea loc un miting de protest în Piața Victoriei, fapt de notorietate publică, iar peste aproximativ opt ore, chiar în seara aceea, într-o locație pe care mi-a prezentat-o intr-o fotografie, a aflat că va fi amplasat un dispozitiv, a spus că din informațiile sale se pare că este vorba de un dispozitiv exploziv artizanal, ce urma să fie detonat în seara Manifestației, in jurul orelor 22:00, când piața era plină de manifestanți. Mi-a spus că deja se primise cheia de la locație, arătându-mi in fotografie locația respectivă. După ce am văzut fotografia, am realizat riscul enorm pentru populația civilă ce s-ar fi aflat lângă acea locație, detonarea unui dispozitiv artificial, pe lângă efectele directe care ar fi însemnat un număr mare de morți și răniți, ar fi creat panică și ar fi făcut ca oamenii să se calce în picioare unii pe alții, ceea ce ar fi condus la alte victime.
Deasemenea, mi-a spus că vor fi provocări și incidente violente cu incendieri și distrugeri de obiective civile, conform unui plan bine stabilit.
Totodată, mi-a precizat că la ora 22:00, când va fi aglomerație foarte mare, va fi incendiat liftul de la Stația de Metrou de la Universitate, pentru a produce panică și victime. La întrebarea mea despre ce lift este vorba, pentru că nu cunoșteam despre existența acestui lift, mi-a repetat că este vorba despre liftul de la Stația de la Metroul de la Universitate. Incendierea acelui lift ar fi dus la un efect devastator într-o mulțime aflată într-un spațiu închis, rezultând foarte mulți morți și răniți.
Conștientizând că în acel moment mi s-a comunicat despre un plan al unui posibil atac terorist într-o mulțime cu zeci de mii de oameni, am spus că lucrul acesta mă depășește cu mult, că oricum deja sunt pus într-o situație extrem de gravă, având această informație, și că-i solicit imperios să anunțe imediat Serviciul Român de Informații.
La Solicitarea mea, interlocutorul meu mi-a răspuns că la nivel de conducere a SRI se știe, inclusiv Directorul General știe, dar că nu s-a luat nici o măsură, motiv pentru care m-a sunat. Știind cine este interlocutorul meu, și că are nu numai facilitatea, ci și dreptul și obligația să informeze SRI local, l-am întrebat încă odată dacă SRI știe și mi-a răspuns că da, dar nu face nimic, și că mi solicită, în măsura în care pot identifica, să găsesc o cale ca instituțiile statului să fie prevenite.
În acel moment, dându-mi seama că tocmai fusesem informat despre un posibil act terorist pe teritoriul României, care ar fi putut avea urmări catastrofale, cu sute de victime, având in vedere numărul foarte mare de participanți care se anunțaseră, doar deținerea și pentru câteva ore și necomunicarea unei astfel de informații fiind un fapt extrem, extrem de grav, și totodată marcat de posibilitatea unei nenorociri, i-am comunicat că în acel moment, pe loc, voi suna Ministrul Afacerilor Interne al României, iar dacă nu o voi putea contacta, mă voi duce la Ministerul de Interne și voi solicita să vorbesc în acea seară cu Ministrul Afacerilor Interne, într-o problemă foarte gravă(…)
În jurul orei 19:15–19:30 am intrat în MAI și am fost condus imediat în Biroul Doamnei Ministru Carmen Dan, care mă aștepta(…)

Am informat-o pe Doamna Ministru Carmen Dan despre posibilitatea unui act terorist pe teritoriul României, în Piața Universității, la un Miting cu zeci de mii de oameni, prezentându-i și punându-i la dispoziție fotografiile și planul care cuprindea și amănunte pe care nu le fac publice în această Declarație. Am informat-o asupra identității și calității persoanei care mi-a dat informația.
La final, pentru că eram convins că nu are cum să nu fi fost informată de către SRI despre o asemenea situație, am rugat-o pe Doamna Ministru să-mi răspundă, dacă poate, la o singură întrebare: Dacă a fost informată de SRI sau de altcineva. Răspunsul îl citez din memorie: “ Nu, Domnule Vișan, nici SRI, nici altcineva nu m-a informat, dar vă asigur că Ministerul de Interne își va face datoria, vom verifica și vom lua toate măsurile pentru ca să nu se întâmple o nenorocire”.

Cum eu știam că la mine informația a venit chiar pe linia SRI, m-am îngrozit.

Doar vehicularea acestei informații era un pericol în sine, lucru pe care SRI îl știa foarte bine, iar ascunderea ei față de MAI, responsabil de asigurarea Ordinii Publice la Manifestația din Piața Universității este un act de Înaltă Trădare și punere în pericol a sute de vieți omenești, de încălcare gravă a legilor Siguranței Naționale.
Am stat în biroul Doamnei Ministru aproximativ 20/25 de minute, și, după ce am asigurat-o că voi fi la dispoziția MAI pentru orice clarificare, am plecat. După ce am ieșit din clădirea Ministerului, în jurul orei 20:00, l-am sunat pe cel care îmi dăduse informațiile și i-am transmis că “i-am spus, totul este în regulă”
Fac precizarea că din acel moment și până pe 11 August 2018 nu am mai vorbit cu Doamna Ministru, și cu nimeni din Ministerul de Interne, și cu nimeni altcineva despre acest subiect”.

Contactată azi de Inpolitics pentru a spune dacă întrevederea cu Gelu Vișan e reală, fostul ministru Carmen Dan a declarat, sec: ”Nu vreau să confirm și să infirm nimic. Vă mulțumesc pentru telefon”.

O formulare tradițională și aparent neutră, dacă nu am ști că ea e acoperirea, de fapt, la fel de tradițională, a unei confirmări neoficiale care scutește de alte amănunte.
În fond, dacă Vișan minte era cît se poate de firească dezmințirea ei.

În acest caz se ridică o întrebare tulburătoare: care a fost cu adevărat rolul serviciului condus de un apropiat al președintelui Iohannis în evenimentele din 10 august 2018?

De menționat că, tot azi, o convorbire cu un deputat care a participat la ședința Comisiei de Apărare din vara trecută, cînd Carmen Dan a fost audiată, fără prezența presei, pe tema mitingului din 10 august, ridică și mai multe semne de întrebare. Acesta ar fi spus atunci presei, după audiere, că amintita comisie ar urma să inițieze ”procedura de punere la dispoziţie, de analizare, de parcurgere a tuturor paşilor pentru punerea la dispoziţie a raportului. Imediat ce această procedură va fi finalizată, noi vom pune la dispoziţie acest raport”.
Numai că la discuțiile cu parlamentarii, ministrul ar fi spus altceva: anume că raportul nu poate fi prezentat membrilor comisiei întrucît conține ”elemente sensibile pentru statul român”.

”A fost o discuție foarte bizară, mai spune deputatul, sub protecția anonimatului, noi tot ceream să ne arate raportul, iar dumneai ne spunea că nu se poate, că e la secret. Noi întrebam de ce e la secret, pentru că la comisie asemenea rapoarte au fost mereu prezentate, iar ei dădeau din colț în colț. Și membrii comisiei și cei ai delegației MAI păreau extrem de încurcați. În plus, chiar audierea a fost bizară, ne-a fost anunțată cu doar 20 de minute înainte să aibă loc”.

Ce elemente puteau fi atît de ”sensibile” într-un raport despre un miting scăpat de sub control încît să nu poată fi prezentate nici măcar membrilor comisiei de Apărare a parlamentului României? Și ce știe Carmen Dan despre dedesubturile evenimentelor dramatic din august 2018, dar, din varii motive, încă nu spune? (Bogdan Tiberiu Iacob)

foto: Fanatik.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

16 Comentarii

 1. Oops? Nici un comentariu?
  Nu se va intampla nimic!
  La fel de sigur cum caasd va continua operatiunea de ass licking, tot asa si aici nu se va intampla nimic!

 2. Dacă este adevărat ce spune Dl. Visan ( si cred ca număr un om cu psihicul zdruncinat ar inventa așa ceva), seamănă izbitor cu ce s-a întâmplat la mitingul din 21 Decembrie 1989.
  Si atunci ne-am putea întreba cum a fost in realitate la Colectiv.

 3. N-am inteles, totusi, cine e acest Dorel. E cumva instalatorul Elenei Udrea de la „Stejari”? Sau al Elenei Basescu?

  • Un lătrău dezorientat. L-a lins în cur pe Băsescu până a rămas cu limba-n aer. Și de-ar spune adevărul, merită verificat din 3 surse de încredere.

 4. La intrebarea : ” care a fost cu adevărat rolul serviciului condus de un apropiat al președintelui Iohannis în evenimentele din 10 august 2018?”, e un sigur raspuns ,Klaus Werner Iohannis si compliciLE lui din SRI Eduard Helvig au incercat,inca vor mai incerca sa se mentina la putere prin acte teroriste indreptate impotriva romanilor.

 5. O fumigena tipica aruncata pe piata de looseri cu vocative, precum acest Gelu Visan.
  E ca si cand te ridici de la masa de poker, falit. Cuprins de ciuda le suieri celor ramasi la masa „Plecati acasa bah prostilor ca vine gripa aviara peste voi”.

  • Numele tau spune totul despre directia in care te pozitionezi cu comentariu tau…Intradevar este o fumigena care va deranjeaza simturile pe cei care nu doriti aflarea adevarului…Si ai dreptate este o fumigena intrucat in scurt timp se va stinge de pe piata, iar voi va puteti face treaba in continuare linistiti…Deoarece romanii inca dorm chiar daca stiu adevarul…Stiti cum e, inca nu le-a ajuns cutitul la os…Tradatorii sunt mai urati ca si dusmanii…Doamne Ajuta

 6. […] de cunoscutul jurnalist Bogdan Tiberiu Iacob (”Inpolitics”) pentru a CONFIRMA sau infirma întrevederea evocată de Gelu Vișan, fostul ministru Carmen Dan a […]

 7. pe bune….visan ? asta trebuie internat ,de urgenta!!!!!!

  • Nebunul striga internati nebunul

 8. […] la publicarea deciziei în Monitorul Oficial, a fost contactat telefonic marți de jurnaliștii publicației Inpolitics și nu a negat, dar nici nu a confirmat că s-ar fi întâlnit cu Gelu Vișan la sediul M.A.I. cu […]

 9. mai oameni buni,pana la caricatura de miting de la rahova,ptr eliberarea lui liviu dragnea,ati mai auzit in ultima vreme de psihopatul de gelu visan?omul are mari probleme la mansarda,nu l mai baga nimeni in seama si atunci arunca el in spatiul public asemenea prostii!se da si el mare ca are cunostinte in sri,are pe naiba,cine din sri sa stea de vorba cu asta?

  • Să recunoaștem că pe 10 august am avut o făcătură securistă, marca SRI, cu milioanele de diasporezi navigând spre București pe autostrăzile cu 16 benzi.
   La destinație aveau să fie aceeași peluzări muie Steaua, muie Dinamo și muie Rapid care au rămas doar cu muia.

   • Aceiași petarde, aceeași securiști, aceiași căcate.

   • Iar furi identitatea comentatorilor de buna credinta, prostovane. Nici macar nu te-ai prins ca spre deosebire de tine, eu imi permit sa scriu fara diacritice. Tu, absolvent aproape stralucit al scoalii de tablagii, ai invatat nu ai voie, soldat prost dar instruit, te supui, totusi
    Hai mars inapoi la culcare, din cand in cand ne esti simpatic. Mai ales atunci cand dormi

    • De furat fură SRI zilnic, inclusiv alegeri, așa că lasă gargară și pune-te pe muie. E nevoie de tine.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998