CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dezvaluire-bomba: Mioara Roman, ”nasa” revistei ”Romania Mare”

0 comentarii / 2198 vizualizări / 6 iunie 2010

Revista ”România Mare”, care a dus la nașterea partidului extremist cu același nume, a apărut grație sforilor trase de Mioara Roman, în numele unei vechi și trainice prietenii care o lega de Corneliu Vadim Tudor. Dezvăluire este făcută chiar de către liderul PRM, cu prilejul celei de a douăzecea aniversări a publicației, care va avea loc marți.

”Eram prieten cu Mioara din 1972”
Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, se pregătește de aniversarea revistei sale, una dintre cele mai longevive publicații de după revoluție, cu cei 20 de ani de existență. Cu acest prilej, el a acordat un interviu Agerpres, în care face o dezvăluire spectaculoasă, potrivit căreia revista în cauză, probabil cea mai controversată publicație din ultima jumătate de secol, a apărut grație ajutorului dat de Mioara Roman, pe atunci soția primului-ministru, care a tras sforile pe lîngă soț în numele vechii amiciții cu Vadim. ”Nu ascund faptul că un rol l-a avut şi Petre Roman. Eu eram prieten cu Mioara Roman, o ştiam din 1972. Am vorbit cu ea ca Petre Roman să ne dea aprobare pentru un sediu, că nu aveam. Eu nu pot să fiu supărat definitiv pe Petre Roman pentru că a avut un rol important în crearea ”României Mari”” afirmă Vadim în interviu.

De ce nu a vrut Eugen Barbu să dea bani pentru ”România Mare”
El mai dezvăluie că mentorul său, Eugen Barbu, a refuzat să contribuie financiar cu bani la lansarea revistei, pentru că s-a temut de faliment, astfel, că Vadim s-a împrumutat cu un milion de lei – sumă fabuloasă pe atunci – de la un prieten din Germania: ”Problema era că nu aveam bani, aşa că l-am întrebat pe Eugen Barbu dacă vrea să contribuie. El mi-a spus că are nişte bani la CEC, dar că nu vrea să rişte să moară la cutia milelor, ca Mircea Damian, care fusese directorul gazetei ”Fapta”, unde a debutat Barbu. Eugen Barbu se temea că revista ”România Mare” nu va fi o afacere sigură, că ar putea da faliment, că nu va fi difuzată, sau că va fi scoasă de la tipografie. I-am spus că mă voi împrumuta de bani de la un prieten de-al meu din Germania, Nuţu. Acesta mi-a dat un milion de lei. I-am făgăduit în scris, de faţă cu un cumnat de-al meu şi un avocat, că îi voi înapoia suma imediat ce voi lua primii bani din vânzarea revistei” spune europarlamentarul PRM. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998