CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dezvaluire: ce salarii au luat in iulie angajatii Elenei Udrea

0 comentarii / 1920 vizualizări / 1 septembrie 2010

Se vorbește intens, în ultimele zile, de posibila comasare a ministerului Transporturilor cu cel al Turismului, sub conducerea Elenei Udrea, ceea ce ar avea ca rezultat nașterea unei guvernamentale structuri-mamut. O soluție încă și mai bună, însă, ar fi, credem noi, comasarea ministerului Turismului cu toată România, caz în care criza economică nu ar mai reprezenta o problemă, după cum veți vedea mai jos.

De ce ar trebui băgați toți românii în schema de la Turism? Răspunsul e simplu: pentru că aici, nu doar că subalternii de rang 3-4 iau salarii mai mari decît șeful suprem, adică ministrul, dar, pe deasupra, cu toate reducerile operate recent, la Turism se încasează niște lefuri uriașe, de peste 2000 de euro, de care nu s-ar rușina nici americanii.
Astfel, potrivit tabelului salarial pe luna iulie, după reducerile salariale de 25% operate la 1 iunie, angajații ministerului Turismului și al Dezvoltării Regionale continuă să încaseze lefuri nete de peste 80 de milioane de lei vechi, mai mult decît dublu, în unele cazuri, în raport cu Elena Udrea, care a luat doar 41 de milioane. Ba chiar există cazul unui șef de serviciu de la Direcția Gestionare Programe POR, care a încasat de trei ori cît ministrul, adică 12.807 RON. Cît despre directorul de la Coordonarea Activității în Teritoriu, acesta a încasat nu mai puțin de 13.632 RON. Nu trebuie să fi, însă, musai director ori șef de serviciu pentru a avea un salariu uriaș la minister, e suficient să fii un simplu consilier de evaluare sau expert, în organigramă existînd zeci și zeci de asemenea posturi, recompensate cu lefuri care depășesc uneori 80 de milioane de lei vechi. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998