CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dezvaluire: cum l-a ”executat” Iohannis pe marele scriitor Ioan Slavici

2 comentarii / 3765 vizualizări / 22 mai 2020

Încă o dezvăluire-bombă vine din China de la același jurnalist care a detonat informația accidentului produs de ambasadorul României la Beijing și care face în acest moment turul întregii prese. De data asta, e vorba de modul stupefiant în care un mare scriitor român clasic a fost ”executat” literar de către președintele Klaus Iohannis, în beneficiul propriu.

Concret, dezvăluie Dan Tomozei, jurnalist la Radio China International, în interviul-fluviu acordat lui Ion Cristoiu, apariția unei cărți în chineză a autorului ”Morii cu noroc” a fost blocată pentru a se face loc volumului ”Pas cu pas” al lui Klaus Iohannis.
Potrivit lui Tomozei, profesorul universitar (Dong XiXiao n.n.) care lucra la traducerea cărții lui Slavici a fost deturnat de către președintele din acea perioadă al Institutului Cultural din Beijing, reputatul sinolog Constantin Lupeanu, spre traducerea cărții lui Klaus Iohannis, ”Pas cu pas”.

”Și-a încheiat mandatul și a fost puțin depășit de situație, a zis ca vrea să lase și el ceva în urma lui. A reușit…” a spus, oarecum ironic, Tomozei despre Lupeanu, explicînd că, în loc de Slavici, acesta a ales să-l traducă pe Iohannis.  Informația vine în contradicție cu pozițiile oficiale ale ICR, difuzate aici.
”Cartea a ajuns să fie tradusă ca o demonstrație de ambiție prostească” a mai spus Tomozei. În China, ea a fost lansată în august 2016, la un tîrg de carte din Beijing, totul pe baza unor înțelegeri ca la talcioc între partea română și cea chineză.
Dan Tomozei, reamintim, a fost cel care a dezvăluit în premieră, acum patru ani, informații despre aranjamentele de culise făcute pentru apariția cărții lui Iohannis în China, într-o versiune cenzurată cu acordul acestuia, pentru a se elimina criticile la adresa comunismului. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

 1. Bravo Wuhannis ! Tine-o tot asa ! Dar vine si puscaria la final… Pentru copii vanduti, pentru acte false si proprietati dubioase, pentru mici si mari tradari de tara(Romania, nu Germania), pentru succesiuni fasciste monstruoase etc etc Un subdezvoltat in locul unui clasic ?

  • Nimeni NU are dreptul să murdărească impresionanta activitate culturală a lui Constantin Lupeanu și nimeni nu are dreptul sa minimalizeze imensa creativitatea acestui om. Cuvintele lui Dan Tomozei – omul plătit de China timp de 10 ani, și nu de România spune despre C. Lupeanu: ”Și-a încheiat mandatul și a fost puțin depășit de situație, a zis ca vrea să lase șiel ceva în urma lui”. Acestea nu sunt cuvinte ironice, cum le numesc unii, sunt cuvinte josnice și mincinoase. Iar, dl Cristoiu trebuia să stie cine este Constantin Lupeanu si sa-l fi contrazis pe loc pe interlocutorul său. Cine reproseaza că nu lasa nimic in urma lui…
   Cine?
   – Dan Tomozei
   Cui? – Unui titan al Culturii Române din secolul 21 – Constantin Lupeanu!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998