CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dezvaluire: de ce nu l-a vrut Nastase pe Cristoiu director la TVR

0 comentarii / 2363 vizualizări / 29 septembrie 2010

Fostul deputat PSD Mihai Mălaimare face o dezvăluire interesantă azi, pe blogul propriu, legate de motivul pentru care jurnalistul Ion Cristoiu nu ar fi fost numit, cu ani în urmă, la șefia postului public de televiziune.

”In urma cu cativa ani, am mai scris despre asta, eram Presedinte al Comisiei pentru Cultura, am considerat ca am avut o idee extraordinara, numirea lui Cristoiu la conducerea Televiziunii Nationale” relatează reputatul actor. ”L-am sunat pe Cristoiu, omul a acceptat si eu, bucuros nevoie mare, am pus mana pe telefon si l-am sunat pe Nastase. Eram convins ca dadusem lovitura, ca gasisem omul potrivit, omul care avea sa faca pentru PSD ceea ce nu reusisera tot felul de natangi care se dadeau pe acolo politicieni foarte mari, fiind niste insi mai mult decat nepriceputi. Ma rog, l-am sunat pe Nastase. Ciudat dar mi-a raspuns. Nastase nu dadea doi bani pe mine, efectiv il durea in cur ca eram Presedinte pe acolo, lua decizii in materie de cultura fara sa ma consulte, asta este, imi ziceam, e o diferenta intre legislativ si executiv, dar acum am gasit o chestie misto de tot, va vedea ca ceva insemn si eu, imi ziceam. Cum spun sun, raspunde, mieros, destul de mieros, as zice cam prea mieros.
– Da, Mihai, ce este?
– Adrian, am gasit, avem presedinte la TVR, este absolut fantastic ce idee mi-a venit.
– Spune!
– Cristoiu, spun.
Pauza, dar nu foarte lunga. Astept totusi, convins ca ma va felicita.
Uita. Nu este de incredere!

Inchide, dintr-odata foarte preocupat de trebile tarii. M-am enervat teribil. Am injurat ca la usa cortului. Am sunat peste tot unde am putut, pana si pe Iliescu, sa ma plang. A ramas asa cum dorea Nastase, trebuia sa uit, nu era de incredere.
Peste ani, cand il incoltea Mona Musca, Cristoiu si-a facut un titlu de glorie din a apara o cauza pierduta, adica pe Nastase. Isi facea un titlu de glorie din a sustine ca apara un om cazut. Dupa atatia ani, vazandu-l pe Cristoiu, ascultand cum interpreteaza el situatia actuala, vazand cum se plaseaza el in actuala lume romaneasca, sustin cu mana pe inima ca NASTASE A AVUT DREPTATE!
Cristoiu ramane ceea ce a fost dintotdeauna, un jalnic jurnalist comunist!” conchide Mălaimare.

Contactat de Inpolitics, Ion Cristoiu a confirmat, amuzat, că a existat o asemenea propunere, în trecut: ”Era ca, prin 2003, cred, după ce plecasem de la Realitatea TV, cînd m-a sunat dl.Mălaimare, într-adevăr, și mi-a spus că vrea să mă propună la TVR. Eu primeam pe vremea aia tot felul de propuneri care mai de care mai pompoase, dar fără finalitate, în general, așa că am dat-o pe glumă, spunînd că mai vedem, și de atunci nu am mai auzit nimic de acea poveste pînă azi, pentru că nu m-a sunat nimeni să mă mai țină la curent. Cît despre dl.Năstase, avea perfectă dreptate că nu sunt de încredere: în 2004, cînd domnia sa era premier și candidat prezidențial, a făcut acea vizită celebră la Casa Albă, iar doamna Năstase a mers la bucătărie cu doamna Laura Bush, unde le-a surprins domnul Bush, motiv pentru mine să mă amuz nițel pe seama acestei situații la postul OTV, unde lucram atunci. Imediat după emisiunea în cauză, s-a renunțat la serviciile mele, semn că domnului Năstase i se reconfirmase, dacă pot spune așa, neîncrederea în mine” spune cunoscutul analist.(Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998