CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9672 RON DOWN | 1 USD = 4.5844 RON DOWN | 1 GBP = 5.7927 RON UP

Dezvaluire: de ce nu mai vrea Plesu sa scrie despre politica

7 comentarii / 3533 vizualizări / 29 octombrie 2020

Filosoful Andrei Pleșu anunță, în Dilema veche, că a decis să nu mai scrie despre politică, alegînd, în schimb, articole despre artă. Motivul e dezamăgirea produsă de politicieni în perspectiva alegerilor parlamentare, el oferind exemplui Adrianei Săftoiu, eliminată de liberali de pe liste în favoarea unor figuri șterse.

”Una peste alta, în lunile următoare voi publica la această rubrică texte despre artele plastice. Ce altceva ar merita să „analizez”? Cum mari pesediști părăsesc partidul de îndată ce sînt scoși de pe listele parlamentare (ceea ce dovedește că erau „devotați” sinceri, dar numai contra cost)? Cum liberalii fac curățenie pe listele lor, evacuînd-o pe Adriana Săftoiu în beneficiul unor figuri incomparabil mai „utile”? Cum primarii aleși nu-și pot prelua mandatul pentru că Justiția e „obiectiv” atentă la mormăielile cîtorva „protestatari” anonimi? Nu mai am chef și nu mai cred în rostul unor astfel de comentarii. Voi vedea, pînă spre sfîrșitul anului, dacă cititorii vor fi de acord cu această schimbare de program. Dacă nu vor prefera să afle ceva despre Leonardo și Matisse, despre Brâncuși sau Giorgione, mai curînd decît să savureze „noutăți” despre meciurile din politichia dîmbovițeană, despre decese, prognoze catastrofale, divorțuri și delapidări. Pentru a lărgi „oferta”, voi pune pe tarabă – cu titlu de introducere în istoria artei – note despre „capodopere în dialog”, despre marile muzee ale lumii, despre artiști și opere de artă de pretutindeni. Și vom vedea, în perioada imediat următoare, dacă mai există public pentru asemenea divagații… Eu, unul, sper că da” scrie filosoful. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

  1. Citatul slugoiului Securității, Iosif Pleșu, face referire în cvasitotalitate la politică. Panseul despre perseverența boului face parte din repertoriul veșnicului abandonist, dar dacă-i ordin și burta-i plină. Cu rahat.

  2. Plesu si Arta? Vaca si chilotii… Si de cand dezinformatorul Seku (D – Dezimformare) e filosof? Ecleruri, fripturi si trai nineaca… Tupeu cit cuprinde!

  3. Pleșu rămâne o mare personalitate. Cat voi nu sunteți în stare de mai nimic aruncați doar cu noroi în alții. Dacă nu erați asa nu se ajungea aici. Nu va mai întrebați ce alții trebuiau sa facă pentru voi. Întrebați-vă ce ați făcut voi pentru alții…

    • Pleșu rămâne un slugoi al Securității. În timp ce noi n-am fost în stare să ne batjocorim semenii, voi o faceți doar pentru a vă umple burtoacele cu căcat.

  4. Cel mai bine ar fi sa scrieti pentru sertarul dvs.Bine pentru toti.E de ajuns 30 de ani.

  5. Asta inca nu este bagat la puscarie pentru toate nenorocirile pe care le-a facut?

  6. „Cum primarii aleși nu-și pot prelua mandatul pentru că Justiția e „obiectiv” atentă la mormăielile cîtorva „protestatari” anonimi?”
    Bai, nesatulule care iti bagai in traista mancarea de la Clubul Diplomatilor, Justitia nu trebuie sa tina seama la protestele impotriva abuzurilor USR+? Securist pupincurist care l-ai facut proprietar al Edituri Tehnice pe lingaul prieten al tau , Liicheanu!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998