CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dezvaluire: de ce si-a retras Becali donatia de milioane catre Biserica

0 comentarii / 1724 vizualizări / 21 martie 2011

Cu mai mult timp in urma, omul de afaceri Gigi Becali, europarlamentar, a facut un gest spectaculos. A donat Bisericii Ordoxe Romane suma de 2 milioane euro. La scurt timp, a facut un alt gest, la fel de spectaculos. A solicitat restituirea. CorectNews a intrat in posesia unor informatii care ii permit sa descifreze cele doua pozitii diametral opuse ale lui Gigi Becali. Explicatia consta in existenta unui triunghi al decoratilor, din care fac parte Patriarhul Daniel, Presedintele Romaniei Traian Basescu si Gigi Becali.
Pe parcursul campaniei electorale pentru desemnarea celui care avea sa devina succesorul lui Teoctist, presedintele-jucator al Romaniei a intervenit activ, sustinandu-l pe Teofan, unul dintre contracandidatii lui Daniel. In ciuda avertismentelor presei si societatii civile, care au cerut ca reprezentantii partidelor politice si demnitarii statului sa nu intervina intr-o chestiune strict interna a Bisericii Ortodoxe Romane. La fel ca si Presedintele, a procedat si Gigi Becali. Dupa alegerea lui Daniel ca Patriarh, fiecare dintre ceilalti doi a cautat o cale de a stabili, in circumstantele date, relatii cordiale cu Patriarhia.
In consecinta, Gigi Becali a solicitat insistent o intrevedere cu Patriarhul. Care a si avut loc. Cu ocazia intrevederii, Gigi Becali a explicat faptul ca regreta comportarea sa din perioada alegerilor si i-a inmanat Patriarhului Daniel suma de 100.000 euro cash, pentru Fundatia Omenia, al carui presedinte de onoare este Patriarhul, vicepresedinte fiind Ioan Talpes. Dupa mai multe ezitari, in cele din urma, convins fiind de bunele intentii ale lui Gigi Becali, Patriarhul Daniel a acceptat banii.
In cursul aceluiasi dialog, Gigi Becali s-a oferit sa doneze Bisericii Ortodoxe Romane, pentru Catedrala Neamului, suma de 2 milioane euro. Patriarhul Daniel a acceptat aceasta donatie. S-au facut actele iar suma a fost virata integral. (Sorin Rosca Stanescu)

Mai multe pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998