CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dezvaluire interesanta a lui Ponta: Pro Romania, cu ochii pe voturile rezervistilor

1 comentariu / 3474 vizualizări / 18 noiembrie 2020

Liderul Pro România, Victor Ponta, face o dezvăluire cel puțin fierbinte într-un interviu acordat azi Agerpres, afirmînd că are cîteva condiții clare pentru sprijinirea unui viitor guvern, după alegeri, iar una extrem de importantă are un beneficiar neașteptat: rezerviștii militari, ceea ce pare să devoaleze ce segment electoral țintește formațiunea lui Ponta.

”Important este ca prin aceste voturi pe care le vom obţine şi pe care le vom avea reflectate în ponderea parlamentară să depindă de noi ca viitorul Guvern să ţină cont de măsurile pe care le-am propus. De fapt, asta va fi condiţia, nu condiţia să fie Tăriceanu într-o funcţie sau Ponta, ci condiţia va fi să facem ce trebuie să deschidem şcolile, testare naţională, să avem venitul minim de criză şi sprijinul economic de criză, să revenim la legea 223/2015 privind statutul militarilor(…) Deschiderea şcolilor, testarea naţională şi legea 223/2015 pentru statutul militarilor sunt ceea ce noi considerăm absolut esenţial de pus practică de la 1 ianuarie”.

De fapt, legea 223 este despre pensiile militare de stat.
Și reamintim că pensiile militare sunt un subiect aprig dezbătut de multă vreme, motiv pentru care în permanență se regăsesc în parlament varii propuneri de modificare a legii 223/2015, ultima, inițiată de PNL, intrînd în vigoare chiar zilele trecute.
Foarte probabil Ponta se referă însă la o propunere inițiată de formațiunea sa, alături de USR, care a trecut tacit de Senat în aprilie, dar s-a înțepenit la Camera Deputaților, avînd și aviz negativ de la guvernul Orban.
Legea ar majora baza de calcul utilizată la stabilirea cuantumului pensiei de serviciu și ar introduce și alte prevederi benefice pentru militari.
Problema pensiilor militare îi arde destul de mult, așa cum arătam acum mai bine de un an, și pe foștii spioni membri ai Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din SIE, care au făcut lobby intens pe lîngă ultimii doi premieri.
De aici, ipoteza că Pro România nu îl are întîmplător drept mentor și membru marcant pe fostul șef operativ al SIE, generalul Silviu Predoiu.
Un pariu politic destul de riscant, însă, vehicularea unei asemenea problematici într-un moment în care românii se ciocnesc cu probleme ceva mai arzătoare din cauza pandemiei. Dar, poate că fostul premier speră să atragă un segment electoral mai redus, dar mai disciplinat la vot. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Au tot calculat si recalculat pensiile, dar nu au facut o lege clara: fiecaruia dupa contributie. Si acolo unde nu a fost copntributie, un coeficient pe baza caruia sa se calculeze pensia. Atatea tipuri de pensii ca sa ameteasca bine: pensii militare, speciale, de serviciu (de servicii!!!).

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998