CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Dezvaluire: Kovesi, numita sefa Parchetului General cu incalcarea legii

1 comentariu / 6220 vizualizări / 13 ianuarie 2016

Actuala șefă a DNA, Laura Kovesi, a fost numită în funcția de Procuror General, în urmă cu 10 ani, prin încălcarea legislației interne, dezvăluirea fiind făcută, involuntar, chiar de autorul faptei, Traian Băsescu.

Acesta a dezvăluit aseară, în studioul României TV, că el a stabilit ca noul Procuror General trebuie să fie obligatoriu femeie tînără: ”Pe oamenii ăștia, Coldea, Kovesi, Stanciu… gîndiți-vă că i-am creat eu. Coldea era un maioraș, Codruța era un copil în Sibiu, avea 28 de ani, procuror care făcuse, probabil, doar vreo trei dosare. Ținta mea era să găsesc o femeie și o femeie tînără. Am cerut lista procurorilor-șefi din teritoriu, de la DIICOT, DNA și Parchete. Criteriul a fost: vreau o femeie Procuror General, vreau să fie tînără și să nu fie afectată de vechile apucături. Credeți că a fost vreun alt criteriu?..” s-a întrebat, retoric, fostul președinte.

Problema e că legislația din România se pune nițel de-a curmezișul ”criteriilor” de selecție prezidențiale.

Potrivit O.G. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, sunt discriminatorii prevederile, criteriile sau practicile aparent neutre care dezavantajează anumite persoane, pe baza criteriilor de vîrstă, sex, naționalitate, religie etc.
În consecință, condiționarea ocupării unui post de apartenența la o anumită rasă, naționalitate, etnie, religie, categorie socială sau la o categorie defavorizată, de vîrsta, de sexul sau orientarea sexuală etc constituie contravenție și se sancționează potrivit legii.

Ori, conform dezvăluirilor prezidențiale, la numirea în importantul post de Procuror General, nu a existat nicio brumă de competiție și nici nu s-a ținut cont de realizările profesionale (cam inexistente în cazul Kovesi), ci strict de sex și vîrstă. Ca o picanterie, merită adăugat că, în 2009, Kovesi a fost reinvestită Procuror General de către Băsescu, în ciuda avizului negativ al CSM. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Ati observat ca de cand fratiorul a fost demascat Base nu mai pronunta cuvantul puscariabil ? Probabil cuvantul asta a inceput sa-i dea fiori

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998