CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON UP | 1 USD = 4.5984 RON UP | 1 GBP = 5.8083 RON UP

Dezvaluire: legendarul caine Vasile, ucis din ordinul lui Basescu

0 comentarii / 2773 vizualizări / 20 septembrie 2011

Fostul senator PD Marius Marinescu, autorul legii de protecție a animalelor, al cărui birou parlamentar era, pe vremuri, în Modrogan, face o dezvăluire de senzație pentru Inpolitics: legendarul cîine pedelist Vasile, intrat de mult în folclorul politic, nu a murit de moarte bună, ci a fost ucis din ordinul lui Traian Băsescu.

Fostul senator PD, în prezent vicepreședinte al PRM, avertizează, într-o declarație dată siteului nostru, asupra intenției PDL de a trece cît mai rapid prin parlament proiectul de modificare a legii de protecție a animalelor, ceea ce va deschide drum eutanasierii în masă a cîinilor comunitari.
”Se preconizează introducerea legii respective pe ordinea de zi, cît mai rapid, astfel încît masacre precum cel de la Botoșani să devină, curînd, legale și extinse la nivelul întregii țări” afirmă Marinescu.

”E și firesc ca un partid ca PDL să aibă asemenea mentalitate criminală, din moment ce e condus de un lider precum Traian Băsescu, cunoscut de apropiați ca fiind foarte puțin iubitor de natură, probabil sechele din perioada cînd nu vedea în jur decît apă”.

Fostul senator declară, astfel, că celebrul cîine Vasile, apărut la sediul partidului în decembrie 1989 și popularizat intens de presă încă din anii 90, după ce l-a mușcat pe liderul pedeserist Vasile Văcaru, nu a murit de moarte bună, ci a fost eutanasiat din ordinul lui Băsescu.

”Pe vremea aceea aveam biroul în sediul central al PD, fiind senator de București, și îl vedeam pe Vasile zilnic. Cam la vreo cîteva luni după ce PD cîștigase alegerile, într-o dimineață nu l-am mai văzut, și am aflat ulterior, de la angajații sediului, că, din ordinul lui Băsescu, venise o echipă de la primăria generală care îl luase pe Vasile și îl eutanasiase, sub pretextul că era bătrîn. Motivul real era, însă, acela că Vasile avea o problemă, în sensul că, la fel ca toți cîinii, nu suferea mirosul de alcool și obișnuia să latre furibund anumiți lideri care veneau afumați în Modrogan. În PD s-a dat, atunci, dispoziție să nu răsufle în presă vestea uciderii cățelului, pentru a nu apărea prejudicii de imagine și, într-adevăr, s-a aflat abia după un an”.

Marinescu mai spune că, pe vremea cînd era primar general și lider al PD, Traian Băsescu s-a opus vehement și plantării unor copaci în curtea sediului, ”încă o dovadă ce iubitor de natură este”.

Moartea cîinelui Vasile a ajuns la urechile opiniei publice, trebuie spus, în urma unui interviu dat la BBC, în 2006, de către deputatul Cezar Preda. Chestionat de BBC dacă, din acest motiv, democrații nu se simt mai singuri, Preda a răspuns, filosofic: „Singurătatea politicii la acest nivel o simţi cel mai bine cînd eşti în opoziţie. Cînd eşti la putere… Cîinele Vasile e înlocuit de mulţi alţii care doresc să fie în apropierea PD. Depinde cît li se dă să mănînce ca să „latre” la fel de prietenos precum o făcea, odinioară, Vasile”.

În 2004, imediat după alegeri, Băsescu declarase, în glumă, că maidanezul Vasile ar fi o variantă de premier, la scurtă vreme după ce Silvian Ionescu se ocupase cu trimiterea patrupedului la un hair-stilist, pentru a-l tunde.
O altă dezvăluire de senzație i-a aparținut Elenei Băsescu, în 2009, acesta relatînd presei că Vasile fusese botezat astfel după Vasile Blaga.

“Cand stateam in curte la Modrogan, era si cainele Vasile, care era numit dupa numele lui Vasile Blaga, pentru ca acel caine era cel mai fidel partidului, la fel cum circula in folclorul de la noi din partid ca Vasile Blaga este cel mai fidel partidului” a povestit EBA.

În iunie 2010, cu prilejul unei reuniuni cu liderii PDL, la Snagov, Băsescu evocase iar personalitatea dispărutului: „Trebuie începută construcţia unui nou leadership şi desprinderea de Băsescu pentru că Băsescu nu va mai putea fi locomotiva partidului. Înainte la partid era tot timpul cineva, apoi a rămas doar câinele Vasile şi acum nici ăla nu mai este c-a murit”.

În fine, acum cîteva luni, în pregătirea congresului partidului, Vasile Blaga declara că regretă faptul că maidanezul murise fără să își scrie memoriile, pentru că ar fi putut relata cum, în perioada prigoanei pedeseriste, înainte de 2004, prin curtea din Modrogan nu prea se mai înghesuia nimeni, de teamă: ”Mai fac si cate-o gluma, ca eram doar vreo cinci – sase oameni in curte la Modrogan si cainele Vasile. Pacat ca a murit fara sa-si scrie memoriile, ca avea ce spune”. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998