CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dezvaluire: Nasul lui Blejnar, responsabilul Cotrocenilor cu serviciile secrete

0 comentarii / 2526 vizualizări / 28 februarie 2011

Șeful ANAF, Sorin Blejnar, suspectat de a fi ”Regina” vămilor, are protecție la cel mai înalt nivel în stat, inclusiv de la Cotroceni, el fiind finul de cununie al consilierului Daniel Moldoveanu, adjunctul lui Iulian Fota la șefia Departamentului de Securitate Națională, care coordonează serviciile secrete. Dezvăluirea aparține senatorului PSD Valer Marian și a fost făcut azi, în Senat, la pachet cu altele similare.

Sorin Blejnar și-a început cariera luînd mită sub formă de parfumuri, bani și alte mici atenții, și a sfîrșit prin a deveni unul dintre pilonii corupției de la noi. Acuzațiile îi sunt aduse în Senat de către senatorul PSD Valer Marian.
”Arivist, incult, arogant, favorizant şi persiflant, îl caracterizează colegii şi subalternii. Impertinent, incompetent şi inconsecvent, îl caracterizează telespectatorii. Derbedeu, manelist şi fripturist, îl caracterizează cunoscătorii. (…) Toate acestea poartă un nume: Sorin Blejnar, preşedintele ANAF, unul dintre cei mai înalţi şi importanţi funcţionari publici ai regimului Băsescu – Boc” a spus senatorul.

”Potrivit unor foşti colegi de serviciu, Blejnar şi-a început cariera profesională de la 0 (zero) avere, cu mici găinării (bani, parfumuri sau alte atenţii de la firmele controlate), iar după 3 – 4 ani avea oamenii lui la Bursă, unde a făcut multe speculaţii şi mulţi bani, şi apoi a dobândit participaţii la societăţi comerciale, acţiuni, terenuri, case” mai spune Marian.

”Cum a fost promovat şi cum rezistă în fruntea ANAF un individ atât de neavenit profesional şi moral, pe care, în inconştienţa sa acută, primul-ministru Emil Boc îl etichetează luptător împotriva corupţiei şi evaziunii fiscale?” se întreabă senatorul PSD, care furnizează și răspunsul.

”Explicaţia rezidă în promovarea sa pe filieră politică şi în sprijinul din umbră de care a beneficiat şi beneficiază din partea unor personaje aflate în cele mai înalte funcţii în statul român. Sorin Blejnar a fost promovat în funcţii cheie la Bucureşti pe filiera PDL de către tutorii săi politici de la Arad, faţă de care a manifestat anterior indulgenţă ca inspector fiscal şi comisar financiar: primarul PDL Gheorghe Falcă (finul preşedintelui Traian Băsescu), deputatul, iar ulterior senatorul Traian Igaş, actualmente ministrul Internelor (finul primarului Falcă) şi Gheorghe Seculici, fost preşedinte al C.J. Arad, ex-vicepremier şi ministru al Economiei în primul guvern al Alianţei DA PNL-PD (socrul primarului Falcă şi liderul Cultului adventist de ziua a şaptea din România, ai cărui adepţi sunt şi Falcă şi Igaş)”.

Valer Marian mai spune că Sorin Blejnar este protejat şi de şeful Comunităţii Naţionale de Informaţii, Daniel Moldoveanu, ”care este naşul său de cununie”, dar și de primul adjunct al directorului SRI, generalul Florian Coldea, şeful de facto al acestei instituţii, care-i este conjudeţean (fiind originar din comuna Târnova, judeţul Arad). Blejnar a lăsat chiar să se înţeleagă că ar fi ofiţer acoperit al SRI, cu gradul de colonel. În plus, Sorin Blejnar se laudă că ar fi prieten cu procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT), Codruţ Olaru, cu care are frecvent discuţii telefonice şi întâlniri amicale”.

Marian mai solicită Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DNA şi DIICOT să ia act că ”prezenta mea declaraţie politică are şi caracter de denunţ penal”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998