CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dezvaluire-soc: cum i-a sapat RAPPS lui Ion Iliescu fintina in pivinita

6 comentarii / 3290 vizualizări / 13 februarie 2020

Fostul președinte al României, Ion Iliescu, a dat dispoziție să i se sape o fîntînă secretă în locuința pe care o ocupă în ultimele decenii, pentru a se asigura că bea apă de cea mai bună calitate. Dezvăluirea a fost făcută încă de acum 26 de ani de către ziaristul Sorin Roșca Stănescu, dar a fost reamintită azi, într-un material postat pe siteul corectnews.com.

”Adevărul este că din slujbele sale la stat nu prea bine remunerate – nici funcția prezidențială nu era plătită cu cine știe cât – având o soție casnică, Ion Iliescu a acumulat o avere de invidiat. Să vedem cum. El dispune în prezent de o vilă și de terenul aferent cu o suprafață de câteva mii de metri pătrați în buricul cel mai luxos al Bucureștiului. Așa numita vilă Moliere din Primăverii. Doar el și soția. Cinstit și sărac în ditamai viloiul. Această proprietate personală a lui Ion Iliescu a fost achiziționată de la statul român de către acesta în schimbul uriașei sume de 5.000 de lei, strânsă cu sudoarea frunții de către fostul președinte. Vila Moliere cu terenul aferent valorează numai ea mai multe milioane bune de euro. La un moment dat, Iliescu a recurs la un truc. Și a închiriat pe acte, nu și în realitate, o parte din vilă unuia dintre bodyguarzii săi. Asta pentru a nu fi acuzat de personaje ca Marian Moroșanu, zis Ceaușescu, care îi pichetează viloiul că s-a lăcomit prea mult.
Numai că vila Moliere nu a venit plocon la Ion Iliescu doar cu pereții și parchetul ei. Nici vorbă. Când a cumpărat-o pe bani buni, cum s-a văzut, adică la prețul unui salariu din acei ani, a primit-o cu tot ce era atârnat pe pereți. Și ce era atârnat pe pereți? Un mare număr de tablouri din patrimoniul național. Fiecare dintre ele valorând mult mai mult decât fusese evaluată vila Moliere. Și astfel Ion Iliescu, care în viața lui nu a avut preocupări artistice dincolo de obligațiile sale de propagandist comunist, a devenit unul ditre marii colecționari de artă ai României.” afirmă Stănescu.

El reamintește, totodată, că fostul președinte și-a făcut fîntînă în beci:

”Poate nu știți. Dar eu știu. Și am făcut aceast dezvăluire în anul de grație 1994. Ion Iliescu a cerut protocolului de stat – și evident a avut câștig de cauză – ca în pivnița vilei sale luată cu japca de la stat să i se sape o fântână adâncă. Pentru a consuma, cum spunea el, apă de calitate. Că deh, a fost și specialist în ape”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

 1. Sa traiesti invremea febrei galbene, sub cizma unui presedinte icoana a coruptiei, sa aduni dovezi timp de trei decenii a silniciilor cu care a fost „privatizat” statul si sa te iei de „vila luata cu japca” si fantana sapata-n beci a unui fost presedinte, e o mare meschinarie…Chiar ati terminat de inventariat ticalosiile care ne sufoca zilnic, toate bacsisurile cu care s-au imbogatit aia care-au scos tara la taraba, de v-ati inecat cu un nonagenar a carui sotie ati promovat-o „casnica”?! E o masura in toate si astfel de „reveniri” va anuleaza veridicitatea unor dezvaluiri ca aceea de ieri…Pacat

 2. Intrigat de aceasta dezvaluire, am apelat la cunostintele unui amic, foarte bine informat.
  L-am gasit intr-o discutie aprinsa, cu alti cativa, tocmai pe acest subiect.
  – Sa nu spui ca vrei sa afli despre Iliescu! m-a intampinat el.
  – Da, zic eu, cum de-ai ghicit?
  – Pai, e bomba zilei! Toata lumea, numai despre asta vorbeste… Ia zi, ce vrei sa stii?
  – Nu stiu ce sa inteleg… de ex. afacerea aia cu „vila”…
  – Ce vila, domnule! sare unul dintre ei. Trei! Trei vile si-a tras! Toate, „moca”!…
  – Bine, zic; dar chestia aia cu fântâna, parca nu-i vad rostul…
  – Se vede ca nu stii nimic! zice altul. Fântâna, e asa, de „ochii lumii”!
  Acolo… he, he!.. Poveste grea, domnule… poveste grea…
  – Dar Nea Sorin stie bine toate astea, si e hotarat sa „rupa tacerea”; vei vedea, in curand!

  Uluit, mi-am gasit o scuza si am plecat repede. Ce „tâlc” sa aiba toata povestea asta?
  … „Nea Sorine, Nea Sorine” … Că frumos ne mai incalţasi!…

 3. Asta e soarta presedintilor. Unii fac fantani in beci, altii cumpara terenuri la Nana, altii case la Sibiu. Se sacrifica pentru tarisoara asta.

 4. Sa nu ne ducem dupa fenta. Anul 2020 este an electoral. Daca propaganda lui Iohannis il ataca si acum, la batranete, pe Ion Iliescu inseamna ca tataie are si la batranete un potential politic important.

  Ce-ar fi spus propaganda Iohannista daca Ion Iliescu, cand era presedinte, ar fi mers saptamanal acasa, la Oltenita, cu culoana de la SPP? Sau daca protocolul de stat sapa sase fantani in beciul a sase case?

 5. Nu vă înțeleg și îmi pare rău, având în vedere că vă urmăresc de multă vreme. Iliescu și-a cumpărat casa, deși putea să locuiască până la moarte într-una dată de stat, ca Băsescu (care mai are cel puțin o casă, cea din Mihăileanu) sau Constantinescu. Fântână în pivniță? O grămadă de oameni și-au făcut puțuri de mare adâncime, la stratul de apă pură. Costă în București maximum 3.000 de auro, în funcție de zonă, mai înaltă sau mai joasă. Repet, chiar nu vă înțeleg și îmi pare rău.

 6. Pe cine nu intelegeti doamna Mihaela? Pe javra securista SRS?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998