CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dezvaluire-soc: Integrarea in UE l-a salvat pe Basescu de arest si catuse

1 comentariu / 2496 vizualizări / 3 mai 2010

Fostul președinte Emil Constantinescu a dezvăluit, azi, că Traian Băsescu a scăpat de la a fi arestat și plimbat în fața camerelor cu o pereche de cătușe la mîini numai grație integrării în UE.

Cum s-a opus Emil arestării lui Traian…
”În perioada cînd dl.Traian Băsescu era ministru al Transporturilor, a început anchetarea dosarului Flota, iar în 1999 a fost gata prima expertiză, care îl găsea responsabil pentru o uriașă fraudă, de aproape 300 de milioane de dolari. Acea expertiză a fost trimisă Parchetului General” a spua azi fostul șef al statului, la emisiunea News Magazine, de la Antena 3, dezvăluind că, în acel moment, s-a pus problema arestării lui Băsescu și a aducerii sale la Parchet, cu cătușe la mîini, dar că el a fost cel care s-a opus acestui show mediatic: ”M-am opus să nu se facă asta, adică fostul ministru al Transporturilor care apoi devenea primar general să fie adus în cătușe, cu mare tam-tam mediatic, pe baza unei expertize care a durat trei ani. Am considerat în acel moment că interesul țării, înainte de integrare, era să nu se spargă coaliția de guvernare…Dl.Traian Băsescu era un personaj important al PD, partener important în coaliție, s-ar fi produs o sciziune. Povestea a continuat, dar fără anchete, fără aducerea sa la Parchet, fără tam-tam, iar singurii care au cunoscut dosarul au fost cei incriminați, li s-a adus la cunoștință fără tam-tam” a dezvăluit Emil Constantinescu.

…și i-a urmat exemplul Năstase
Ceea este de-a dreptul spectaculos e că o declarație aproape identică a făcut, pe 22 februarie 2006, și fostul premier Adrian Năstase, la Radio Guerrilla, el recunoscînd că s-a opus arestării lui Traian Băsescu, în vremea cînd conducea guvernul. „Este adevărat, m-am opus…Eu m-am opus arestării oricărui om politic și, în general, arestărilor…Eu cred că, dacă dosarul este realizat, el trebuie trimis direct în instanță. Ce sens are, după trei ani de zile să îl trimți 20 de zile la pușcărie, doar dacă vrei să îi apeși unghiile, să îi bagi scobitori sub unghii în intervalul acesta, ca să mai spună cîte ceva. Altfel, dacă dosarul a fost făcut și sînt chestiuni economice îl trimiți în instanță. De aceea eu sînt împotriva arestării” spunea, atunci, fostul premier.

De această dată, nu mai era vorba de dosarul Flota, ci de scandalul Radet, izbucnit în ultima parte a anului 2002 și despre care presa a relatat că existau probe clare împotriva lui Băsescu, primar general în acel moment, care puteau duce fără probleme la arestarea lui. Decizia s-a aflat pe masa lui Năstase, pusă de prefectul Capitalei de atunci, Gabriel Oprea, dar fostul premier, în cele din urmă, a spus ”nu”. La acest episod s-a referit, recent, și Marian Vanghelie, atunci cînd a declarat, public, despre Gabriel Oprea: „Acest personaj, în urmă cu câţiva ani de zile, a vrut să îl aresteze pe Traian Băsescu. Mie mi se pare incredibil faptul că Traian Băsescu poate şi acceptă acest compromis de a sta la masă şi de a discuta cu acest personaj foarte sinistru şi foarte complicat”.

Una peste alta, se pare că Traian Băsescu este singurul personaj politic de prim rang de la noi care a fentat arestarea de două ori, sub două regimuri politice complet diferite. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998