CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dezvaluire-soc: Iohannis a refuzat lectii de dictie

10 comentarii / 6222 vizualizări / 7 decembrie 2018

Faptul că președintele Klaus Iohannis e un slab comunicator și nu transmite nicio emoție cînd vorbește e, de acum, bine cunoscut, Mai puțin e știut, însă, un alt aspect, pe care îl scoate la lumină politologul Alina Mungiu: acela că șeful statului a refuzat cu obstinație să ia lecții de dicție, deși i s-a sugerat de mai multe ori acest lucru.

”Am văzut toți filmul de Oscar în care regele Angliei bâlbâit învață să vorbească cu un logoped, forțat fiind să ajungă pe tron mai devreme decât credea, înghițindu-și mândria și complexele, dar cu succes. Se poate” scrie Mungiu pe siteul Romaniacurata.ro.

”Un elev de școală primară poate citi mai cu sens orice text al președintelui”

”E cu putință KI să fi rezistat atâția ani la sfaturile celor care îi spuneau că îi trebuie un ajutor ca să învețe să vorbească, să pună pauzele semnificative, nu ca să cucerească populația, ci ca să nu distrugă orice mesaj ar da, prin decuplarea afectivă de conținut, care dă impresia unui robot defect? Nu e nimic dramatic; limba e corectă și face față dacă nu e pus să spună totalitarism și din astea. Dar, pentru un președinte care se vrea al educației, acest exemplu de dicție e un dezastru, un elev de școală primară poate citi mai cu sens orice text al președintelui. Și au vrut mulți să ajute, știu. Nici nu se pune problema.
Poate fi educat cineva al cărui orgoliu e mai mare decât al unui rege, care nu admite că poate învăța?” conchide politologul.
Demn de menționat că, în România post-decembristă, mulți lideri politici de prim rang au luat lecții asidue de dicție și mișcare scenică de la specialiști în domeniu, între cazurile cunoscute fiind Emil Constantinescu, instruit în anii 90 de Ion Caramitru, Mircea Geoană de către specialiștii lui Adrian Sîrbu, Crin Antonescu de către Mircea Diaconu șamd. Revista Historia consemna, totodată, că lui Nicolae Ceaușescu i se sugerase în anii 60 să ia lecții de dicție de la Radu Beligan și Silvia Popovici, nefiind limpede dacă dictatorul acceptase sau nu. Sigur e, însă, că făcea singur exerciții în fața oglinzii. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

10 Comentarii

 1. Iohannis este cea mai clara dovada de om nepotrivit la locul nepotrivit. Cred ca ar fi mult mai potrivit intr_ ofunctie de agent turistic, desi vocatia lui este in principal de agent imobiliar.

  • Ba exact profesor de fizică în inima țării, undeva la peste 1000 de metri altitudine, genul de tăntălău care citește lecții în ritmul de scriere al elevilor de clasa a VI-a.

 2. Na-i cum sa scoti dintr-un baron local un politician inteligent.

 3. Vai de capul lui , dar si de al nosstru; cu ce ne-au putut procopsi serviciile! Unul mai prost nu gaseau?

  • Ba da pe Viorica Dăncila și alti agramați din jurul ei!!!

   • Eu zic să susțineți SRI în continuare. Ar fi păcat să scăpăm de proști.

 4. Parhanghele, tu nu scrii nimic, bah? Adica ceva dupa mintea ta?

  • Referința, securistule. Când ești un cioban prost cum ai putea crede că există români care vă văd exact așa cum sunteți, niște securiști proști de la coada vacii?

   • Vezi ca esti prost? Nu le zice securisti ci lucratori in intelligence. Si sunt asa de multi pentru ca sa fie si mai destepti. Si nu sunt de la coada vacii, ci de la taxu de aceeasi meserie. Eu ti-am spus ca esti prost si trebuie sa te odihnesti mai mult. Mai ales inainte de a scrie

    • Securist prost, de ce-mi spui mie că te-a băgat tac-tu la Securitate? Toată lumea știe, securist prost.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998