CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9731 RON DOWN | 1 USD = 4.5843 RON DOWN | 1 GBP = 5.8128 RON DOWN

Dezvaluire-soc: vaccinul AstraZeneca, intai lansat si apoi testat. Se asteapta primul raport de evaluare

7 comentarii / 5749 vizualizări / 15 martie 2021

Cum se creează și se lansează pe piață un vaccin? Regulile sunt simple: e produs de specialiști, testat pe grupuri de pacienți, analizate rezultatele și, în fine, e livrat pe piață, ca produs de încredere. Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid-19, col.Valeriu Gheorghiță, ne spune altceva: efectele vaccinului AstraZeneca sunt amplu studiate la nivel european multă după lansarea sa pe piață, una care a generat probleme tot mai mari, și urmează cît de curînd să fie emis un raport de evaluare.

”Vom avea diferite tipuri de vaccin. Toate sunt foarte bune, toate sunt autorizate la cele mai înalte standarde europene. Toate sunt eficiente, adică își fac efectul. Toate sunt sigure”.

Asigurarea venea de la președintele Klaus Iohannis în decembrie, puțin înaintea startului campaniei de vaccinare.

Azi, aflăm de la Valeriu Gheorghiță că lucrurile nu stau nici pe departe așa.

Contactat de Radio România Actualități, Gheorghiță anunță că AstraZeneca are o rată de reacții adverse de cinci ori mai mare decît alte vaccinuri și că, din acest motiv, el este atent monitorizat de
Agenţia Europeană a Medicamentului, care, pe baza datelor centralizate din statele UE, va emite un prim raport de evaluare.

”Categoric avem o frecvență mai crescută a raportării reacțiilor adverse pentru vaccinul de la compania AstraZeneca. Aș putea să vă spun că sunt de aproximativ cinci ori mai frecvente aceste reacții adverse, însă, uitându-ne la tipul reacțiilor adverse, ele sunt aceleași, sunt reacții comune, reacții care se regăsesc în prospectul acestui vaccin, se regăsesc și la celelalte tipuri de vacciuri, doar că, într-adevăr, sunt mai frecvent raportate(…) Or, din acest punct de vedere, da, există această reactogenitate mai crescută, important este să încurajăm monitorizarea reacţiilor adverse, persoanele care dezvoltă aceste reacţii să le raporteze la Agenţia Naţională a Medicamentului, pentru că este important să facem o evaluare continuă a tuturor reacţiilor adverse şi, la rândul nostru, România, pot să vă spun, participă în cadrul unui mecanism european la raportarea acestor reacţii adverse, centralizat la nivel european, pentru că forul superior, Agenţia Europeană a Medicamentului (AEM), efectuează aceste evaluări periodice şi emite rapoartele de siguranţă lunare(s.n.). Chiar cred că în perioada imediat următoare ar trebui să apară primul raport de siguranţă pentru vaccinul de la compania AstraZeneca” a declarat colonelul.

Practic, conform dezvăluirilor specialistului, întreaga Europă funcționează ca un cobai al unui vaccin cu posibile probleme, urmînd ca în funcție de rezultatele rapoartelor privind reacțiile adverse să se ia decizia continuării campaniei de vaccinare cu el ori nu.

Pentru că – nu-i așa? – ”toate sunt sigure, toate sunt eficiente”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. #NuVaVaxinati

  #VaxinulUcide

  #InselatoriaCovid

 2. D-le BTI, nu cadeti in plasa luptei (pe multi bani) intre companiile Big-Pharma si a politicianismului european de doi lei!Vaccinul Astra-Zeneca este dezvoltat de o companie cu traditie in vaccinuri (spre deosebire de Pfizer si Moderna, care nu au facut niciun vaccin pana acum), in colaborare cu Universitatea Oxford!Este la fel de bun (cel putin) ca si celelalte si a fost testat dupa toate regulile inainte de introducerea pe piata!Problema este ca e de vreo cinci ori mai ieftin decat Moderna si Pfizer, si nu e facut de o companie „agreata” de maharii Comisiei Europene!Mai mult, vine din Marea Britanie, care trebuie pusa la colt pentru iesirea din UE!Dupa cum stiti, Marea Britanie a vaccinat peste 20% din populatie (in mare parte cu Astra-Zeneca), in timp ce papagalii din UE nu au trecut de 7-8%!!!In fine, vaccinul Astra este, intr-adevar, un vaccin „clasic”, in timp ce Pfizer si Moderna sunt niste proteine sintetice.Asa-zisele efecte adverse sunt normale, se intalnesc si la un banal vaccin antigripal, iar despre decesele de dupa vaccinare nu a stabilit nimeni (stiintific) ca ar avea legatura cu vaccinul.Povestea cu Astra e doar o perdea de fum ca sa ascunda incompetenta Comisiei Europene si a guvernelor nationale.Retineti ca Franta si Germania continua vaccinarea cu Astra si cu toate celelalte vaccinuri!

 3. Deși sunt adept al folosirii medicamentelor în locul vaccinului, totuși cred ca exista un interes pentru scoaterea AstraZeneca de pe piața. Explicați consta în faptul ca acest vaccin este conceput pe baza de adenovirus, precum Sputnik V sau Sintech iar interesul actual este inocularea ARNm în celula umana, cu scop știut numai de unii, nicidecum pentru imunizare. Altfel nu se explica de ce se face atâta caz pe reacțiile adverse ale acestui vaccin iar de celalalte…. mucles, cum spune… savantul!

 4. Pai tocmai acest lucru s-a semnalat pentru toate vaccinurile- perioada scurta de experimentare, de evaluare. Or fi avut bani multi la dispozitie, dar in producerea unor vaccinuri (medicamente, masini, etc) sunt niste etape, pasi, peste care nu poti sari. Ori periada de experimente, de analiza a acestor vaccinuri a fost extrem de scurta. Celelelate vaccinuri (contra tbc, poliomielita, rujeola), au fost tot asa de repede scoase pe piata? Eu nu cred. Ca sa nu mai vorbim despre perioada mica de imunitate pe care o dau aceste vaccinuri. Sa vedeti ce balamuc o sa fie prin iulie , august, cand trebuie sa se vaccineze iar, cei care s-au vaccinat deja. Nu au spus ca trebuie sa fii vaccinat de doua ori pe an?
  Dar este si o veste buna; tartorul Bill gates a spus ca pandemia este pe sfarsite; inseamna ca i s-au umplut satisfacator conturile.

 5. Desigur perioada scurta de testare este o problema dar un răspuns mai important ar fi la întrebarea cum de s-a ajuns asa de repede la tainele programării moleculare necesare producerii ARNm. Lumea nu s-a obișnuit bine cu programarea informatica dar s-a trecut la next level adică programarea moleculara, al cărui limbaj de programare are tot 64 de caractere ca și codul ASCII. Mai să fie, cu diferența ca un cordon nu are doua valente ca un bit ci trei aminoacizi. Mii de ani omul a folosit unelte și arme primitive dar în schimb în ultimii 150 de ani a beneficiat de un know how incredibil. Cine oare i l-o fi dat?

 6. In vino veritas!?

 7. […] Pentru că – nu-i așa? – ”toate sunt sigure, toate sunt eficiente”, informează inPolitics. […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998