CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dezvaluire socanta: teribilul Ceausescu vomita de spaima in momentele grele

0 comentarii / 1843 vizualizări / 22 august 2011

Fosta translatoare oficială a Elenei Ceaușescu, am numit-o pe profesoara universitară Violeta Năstăsescu, a făcut o dezvăluire șocantă, duminică seara, la B1TV, respectivul faptul că teribilul dictator comunist se comporta lamentabil în momentele dificile și i se făcea rău la propriu.

Violeta Năstăsescu, autoarea unui recent volum de dezvăluiri, a relatat la emisiunea lui Ion Cristoiu cît de speriat și dezorientat a fost Ceaușescu în momentul în care a aflat despre cutremurul din 1977, cuplul conducător găsindu-se atunci la un dineu în capitala Nigeriei. ”A fost un moment de panică, atunci l-am văzut pentru prima dată debusolat, și ea era destul de afectată…Nu rezista la șocuri, fizic nu rezista la niciun fel de șoc, poate din cauza stării de sănătate, își pierdea capul, și ea la fel” a spus Năstăsescu despre cei doi Ceaușești. Din cauza panicii, fostul dictator nu a mai fost capabil nici să organizeze întoarcerea grabnică în țară, cedînd sarcina fiului său, Nicu.
Un alt episod în care Ceaușescu s-a pierdut complet cu firea a fost în timpul celebrei manifestații organizate împotriva sa de către diaspora română de la New York, în timpul ultimei vizite oficiale în SUA, din aprilie 1978. ”Atunci, Ceaușescu a și vomitat!” a dezvăluit fosta translatoare.
O altă dezvăluire interesantă a fost cea potrivit căreia dictatorul se temea de microbi și obișnuia să de dezinfecteze discret atunci cînd trebuia să strîngă mai multe mîini oficiale, în special ale ”pretinilor” săi dictatori africani. În acest sens, Ceaușescu obișnuia să țină sticluțe cu alcool în buzunare sau șervețele dezinfectante, dar nu făcea asta și în țările civilizate, precum Marea Britanie sau Japonia, după cum a relatat profesoara. Ea a dezmințit categoric și legenda potrivit căreia Elena Ceaușescu ar fi complotat cu Nicu Ceaușescu împotriva soțului său, pentru a-l debarca din funcție: ”De ce ar fi avut mai multă încredere în fiu decît în soțul său?” s-a întrebat, retoric, fosta companioană e Odioasei. (B.T.Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998