CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dezvaluiri: Aceste odrasle de comunisti-securisti care ne conduc

27 comentarii / 19201 vizualizări / 12 septembrie 2018

”Fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, a fost procuror comunist timp de aproape un deceniu, iar tatăl său, Vasile Gherghescu, a fost membru al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România în perioada în care preşedintele acestuia a fost Nicolae Ceauşescu, care l-a decorat cu Steaua Re­publicii. Fostul director al SRI, George Maior, a fost vicepreşedinte al Uniunii Asociaţiilor Studenţilor Comunişti din România pe Centrul Universitar Cluj-Napoca, iar tatăl său, Liviu Maior, a fost colaborator al Securităţii şi secretar PCR la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Laura Codruţa Kövesi, procuror general al României în perioada 2006-2012 şi procuror-şef al DNA din 2013 până în prezent, este fiica unuia dintre cei mai longevivi procurori-şefi comunişti din România, activând în oraşul Mediaş. Fostul preşedinte al Înaltei Curţi, Livia Stanciu, a fost procuror în regimul comunist timp de 10 ani. Un fost preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, Oana Schmidt-Hăineală, este fiica unui fost procuror-şef comunist al judeţului Covasna, iar un alt preşedinte al acestei instituţii, Adrian Bordea, este fiul fostului general de Securitate Aron Bordea. Tatăl fostului secretar general şi preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu, a fost gardian şi comandant de penitenciar în timpul dictaturii ceauşiste. Fostul prim-adjunct al directorului SRI, generalul Florian Coldea, şeful operativ al acestui serviciu secret, este nepotul controversatului general Dan Gheorghe, care este văr primar cu mama sa, a deţinut funcţii importante în Securitate, DGIPI, SRI şi SIPA, şi l-a ajutat substanţial la început de carieră. Fostul prim-adjunct al directorului SPP, generalul Alexandru Burian, a fost activist UTC pe lângă Academia Militară, iar cel mai longeviv şef al serviciului secret al Ministerului Afacerilor Interne, chestorul Virgil Ardelean, unchiul lui Dacian Cioloş, a fost ofiţer de miliţie aproape două decenii, precum şi secretar UTC şi secretar PCR pe Miliţia municipiului Cluj-Napoca. Actualul (recent trecut în rezervă n.n.) prim-adjunct şi director interimar al SIE, generalul Silviu Predoiu, este fiul unui colonel care a deţinut funcţii de conducere în Miliţie şi Securitate.
Din păcate, nici opoziţia nu a rupt legăturile cu Securitatea şi cu defunctul PCR – se pot da multe exemple în acest sens din noua gardă de politicieni. Fostul prim-vicepreşedinte al PNL, Bogdan Olteanu, fost preşedinte al Camerei Depu­ta­ţilor şi apoi viceguvernator al Băncii Naţionale a României, mulţi ani mâna dreaptă a liderului liberal Călin Popescu Tări­ceanu, este nepotul cunoscutei cominterniste Ghizela Vass, care a deţinut o lungă perioadă funcţia de secretar cu relaţii internaţionale în PCR. Un alt fost prim-vicepreşedinte al PNL, Dan Motreanu, fost ministru al Agriculturii, aspirant la un moment dat la funcţia de preşedinte al partidului, a avut tatăl ofiţer de Securitate la Orăştie şi Deva. Tatăl Alinei Gorghiu, marea speranţă a preşedintelui Iohannis, care a impus-o în func­ţia de preşedinte al PNL, a avut tangenţe cu Securitatea, iar soţul său, Lucian Isar, fost ministru liberal, este fiul generalului Ion Isar, care descinde din vechea Securitate. Actualul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, a recunoscut că tatăl său a fost ofiţer de Securitate în anii ’50, având gradul de căpitan”. (Valer Marian, fost senator – extras din cartea ”Noi mărturii despre România penală”, proaspăt apărută la editura Compania)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

27 Comentarii

 1. Si asta ce inseamna? Ca precum comunistii, trebuie sa-i infieram cu manie proletara ca sunt copii cuiva?

  • Înseamnă Republica Socialistă România jr.

  • Aripa reformatoare din România, think-tank-ul dreptei, a crescut în case naționalizate și populate cu securiști staliniști. :)))))))))))))

  • „Ca precum comunistii, trebuie sa-i infieram cu manie proletara ca sunt copii cuiva?”
   Asta daca n-ai fost si matale activist si securist; altfel e optional.

  • Pui de vipera !

  • lustratie! ce au facut ei sa primeasca la fel!

 2. „Pe gardul istoriei
  atârnă la soare
  izmenele comunismului”.
  (fragment din Poem de Girel Barbu).

 3. Nu ar trebui sa plateasca cu puscaria si cu confiscarea integrala a averii COPIII pentru PARINTI si BUNICI? Si pentru ei insisi care sint la fel de ODIOSI?

  • După condamnarea comunismului, firesc ar fi fost să fie condamnați și torționarii regimului comunist, întâmplător, toți, securiști.
   Fiica de securist, Macovei, a pierdut în instanță casa pe care a vrut s-o fure de la moștenitorul de drept. În statul de drept a încercat ploșnița de securiști să fure casa.
   Nu spune nimeni să nu mai fie angajată Monica Macovei bibliotecară la Universitatea Spirtu Haret sau merchandiser la Kaufland, dar să ne scutească puțin pe teme reformatoare și să-i mai dăm un șut în cur dacă mai ajunge în vârful statului, atitudine corectă față de toate loazele securismului.

 4. Partidul/Securitatea sint in toate
  Sint in cele ce sunt
  Și-n cele ce mâine vor râde la soare
  Sint in pruncul din leagăn
  Și-n omul cărunt,
  Sint in viața ce veșnic nu moare.”

 5. Dar Petre Roman, Tismăneanu ( Tisminetsky ), Răzvan Ungureanul, Gh. Copos și mulți alții?

 6. Dar despre odraslele de tzuica Bran si tzuica Zetea, nimicutza, nimicutza? Halal stat European. De ce nu si maci de gradina, canepa si tutun?

 7. Nu am fost adeptul unei lustraţii totale şi nu cred că toţi urmaşii foştilor securişti, miliţieni sau activişti comunişti trebuie să răspundă, sub aspectul carierei, pentru greşelile părinţilor lor. Dar cred că astfel de descendenţi trebuie verificaţi şi analizaţi cu maximă atenţie atunci când sunt vizaţi pentru funcţii în instituţii fundamentale şi trebuie monitorizaţi în exerciţiul acestora, având în vedere că au crescut în familii cu crezuri şi mentalităţi totalitare şi că există riscul ca ei să nutrească nostalgii după defunctul regim comunist. O verificare şi o monitorizare mai atente ale unor astfel de persoane nu ar avea un caracter nelegal, abuziv. În Germania, de exemplu, guvernul alocă anual o sumă considerabilă pentru a obţine date privind influenţa fostelor reţele naziste asupra autorităţilor cen¬trale, deşi au trecut mai bine de şapte decenii de la înfrângerea nazismului. O astfel de abordare ar fi indicată şi în România în condiţiile în care, în ultimul deceniu, cu aportul unor şefi de instituţii ca Monica Macovei, Laura Codruţa Kövesi, George Maior, Florian Coldea, Livia Stanciu, Horia Georgescu, a fost instaurat în ţara noastră un fel de neobolşevism, care ne readuce în minte tragicul şi obsedantul deceniu de după instaurarea comunismului.
  Nu mă consider un depozitar sau un propovăduitor al adevărului absolut. Dar am satisfacţia că, pe parcursul celor două mandate deţinute în Parlamentul României, am spus mai multe adevăruri, în pofida obstrucţiilor şi etichetărilor de care am avut parte. Nu am spus aceste adevăruri mânat de vreo ură în cheie robespierriană. Cred însă că adevărul trebuie spus până la capăt şi cu orice preţ pentru a ne elibera de fantomele trecutului şi pentru a ne vindeca de bolile ultimelor decenii, dacă vrem să construim o Românie demnă, prosperă şi durabilă.

  Valer Marian
  Continuarea introducerii Dlui Valer Marian

  • „trebuie verificaţi şi analizaţi cu maximă atenţie atunci când sunt vizaţi pentru funcţii în instituţii fundamentale”… pai aia care verifica sunt primii incompatibili cu functiile pe care le detin… despre ce vorbim in propozitie?

 8. Dar socrul lui Johannis…?

 9. Cine sa-i verifice? Dar pe cei care fac si intra in politica cine ii verifica? Noi oamenii de rand ce putem face!? Toti cei care ne conduc isi fac legi pt.ei!!! Infiinteaza tot felul de comisii de control conduse tot de ei! Despre ce vorbim? Totul e putred,nici un domeniu ( invatamant,sanatate,economie) nu functioneaza cum trebuie! Tot altii sunt vinovati….!?

  • Poți vota USRI și vei avea o clasă politică securistă, curată și uscată.

 10. Paragraful anterior din aceeasi prefata a Dlui Valer Marian la „Noi marturii din Romania penala(2013-2017). Politica, justitie si servicii secrete in ofsaid”,2018
  „Edificator, dar trist în acelaşi timp, chiar deprimant este faptul că la ultimele alegeri parlamentare, desfăşurate în decembrie 2016, românii au trebuit să aleagă între două odrasle de miliţieni ceauşişti, Liviu Dragnea şi Dacian Cioloş, doi poli¬ticieni carierişti, oportunişti şi traseişti, conectaţi la serviciile secrete, la Sistem, la vechiul establishment comunisto-securist, de care nu mai reuşim să scăpăm. Ca un făcut, aproape toate piesele grele ale regimului portocaliu au legătură cu vechile reţele comuniste şi securiste, începând cu fostul preşedinte Traian Băsescu.”

 11. Hai sa ne omoram intre noi! Ca toti am avut in familie membri PCR.

  • Normal ar fi fost ca președintele României să fie copilul lui Pleșiță.
   Nu știu dacă a avut copii, dar ar fi păcat să nu ne interesăm. :))))))))

 12. Si Dragnea e fiu de militian , iar lista lui Valer marian poate continua la nesfarsit!E un fenomen generalizat, tara e condusa de odraslele fostilor securisti si nomenclaturisti!Ei s-au constituit intr-o adevarata casta , benficiinde de privilegii de neimaginat intr-o tara normala!Poate stiti, poate nu, cea mai mare pensie de serviciu a unui fost procuror-securist a ajuns la 51000 lei!Pe luna, nu anual!

  • Cea mai mare pensie i-a fost acordată unui șef de penitenciar, adică unui torționar securist.

 13. Protocolale SRI au instaurat DICTATURA SECURISTA ! Pe cine nu lasi sa moara la timp, anii ’90-92, nu te lasa sa traiesti si ti se urca in circa… Dictatura securista este tot o dictatura miltara dar in civil, ascunsa si mult mai perversa. Americanii stiu foarte bine sa fabrice fel de fel de dictaturi in folosul lor. In ce tara europeana mai exista DNA si Kovesi ?

  • Scursurile securiste pun semn de egalitate între membrii PCR, 4 milioane de obligați, și stelele Securității. :)))))))

 14. Un vechi proverb spune : HOȚUL STRIGĂ, PRINDEȚI HOȚII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Q.E.D.

 15. Dar de nenea Boc nu zice nimeni? a facut armata la securitate si a indeplinit ceva functii la Studentii Comunisti – o adevarata pepiniera a lidrilor actuali – , plus ca neamul lui au avut mari complicitati cu Securitatea Regiunii Cluj in exterminarea grupurilor de partizani anticomunisti din zona Rachitele.

 16. Toti acesti derbedei comunisti si odraslele lor trebue trimis sã sape un nou Canal Dunãrea-Marea Neagra! Acesti paraziti-banditi de partid trebue aruncati la zdup la Jilava, Pitesti, Aiud, Gherla, Ocnele Mãri, Bãrãgan, trebue sã fie împuscati, bãtuti mãr, spanzurati si exterminati ca dusmani României! Acesti criminali bolsevici deodatá peste noapte dupã decembrie 1989, au devenit „nationalisti, mari romãni si încã si Daci”!!! Trei cuvinte pe care ei le considerau ca find „burgheze, imperialiste, capitaliste, fasciste, naziste, legionare” si alte bãzãconi scoase din vocabularul marxist de banditi, hoti si explotatori marxisti globalisti internationalisti apatrizi!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998