CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

UPDATE Dezvaluiri-bomba: Romania are mai mult petrol decit Emiratele Arabe

14 comentarii / 86926 vizualizări / 11 iulie 2018

Președintele Comisiei pentru Industrii a Camerei Deputaților, Iulian Iancu, a făcut aseară afirmații spectaculoase în emisiunea Alessandrei Stoicescu de la Antena 3, unde a vorbit cu Ion Cristoiu despre recent adoptata lege a offshore-ului și despre rezervele de petrol ale României, în general.
În emisiune, deputatul PSD a devoalat, la un moment dat, un episod interesant produs în decembrie 1973, în cadrul vizitei oficiale făcute de Nicolae Ceaușescu la Casa Albă, la invitația lui Richard Nixon.

”În 1973, Ceaușescu face o vizită în SUA. Acolo, partenerii americani îl iau, îl duc într-o anumită încăpere și focalizează din satelit casa lui de la Scornicești” a povestit deputatul PSD.

”Și îi demonstrează, prima dată, că văd tot ce se întîmplă în spațiul aerian – și întîmplător, în ziua aia trecuseră trei avioane -, și casa lui în detaliu. Dar, i-au spus, nu pentru a-ți arăta casa ți-am făcut această demonstrație, ci ca să știi că în jurul casei tale și în acea regiune există cărbune, este lignit. Iar în Marea Neagră – și au focalizat Marea Neagră – aveți gaze, petrol și titan. Iar gaze și petrol mai mult decît Emiratele Arabe; ați fi cei mai bogați din regiune. Veniți, vă dăm licența pentru platforme și valorificați-vă singuri bogăția pe care o aveți acolo. Acela a fost momentul în care au început prospecțiunile în Marea Neagră, cînd a început realizarea platformelor (de foraj marin n.n.) și momentul cînd am început să punem cu adevărat în evidență toate perimetrele. Deci nu astăzi s-au pus în evidență, ci din 1973 sunt puse în evidență” a mai spus Iancu.

Parțial, spusele deputatului sunt contrazise de faptele istorice: la vremea respectivă, România știa și fără americani că există petrol în Marea Neagră, pe baza prospecțiunilor deja făcute fiind demarat, în 1972, un program de valorificare a resurselor platformei continentale a Mării Negre, în cadrul Institutului Român pentru Cercetări Marine din Constanţa.
Pe baza studiilor efectuate acolo s-a hotărît construirea în România a primelor platforme de foraj marin, pioniera ”Gloria” începîndu-și activitatea în 1976.

Dacă existența petrolului în mare era, deci, cunoscută deja, e posibil, însă, ca tehnologia prin satelit a americanilor să fi permis evaluarea riguroasă a resurselor, iar dacă spusele lui Iancu sunt susținute de realitate, țara noastră ar trebui să urce într-o bună zi mai mult de 20 de locuri în topul producătorilor de petrol, Emiratele Arabe fiind pe locul 7 mondial. (B.T.I.)

 

UPDATE: Fost șef din Comisia SIE confirmă dezvăluirile lui Iancu

Într-un comentariu postat pe Facebook vizavi de dezvăluirile deputatului Iulian Iancu, fostul parlamentar liberal Măhăiță Calimente, care s-a aflat în conducerea Comisiei SIE, confirmă, și el, informațiile:

”Afară de poveștile cu americanii și cu Ceușescu, restul celor spuse de dl Iancu sunt adevărate. Zăcămintele sunt foarte mari, cu mult mai mari decât se estimează astăzi Și de la americani și de la români se știe de aceste zăcăminte de la începutul anilor 70. Incapacitatea noastră, sau limita ei, s-a văzut chiar în anii lui Ceaușescu, pentru că, dacă apelam la tehnologia americană, altfel arătau lucrurile acolo. Acum însă zona a devenit vitală pentru Europa” a scris liberalul, menționînd că ceilalți mari jucători europeni pe piața petrolului sunt Norvegia, care nu este membru UE, și Marea Britanie, pe cale de a ieși din UE.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

14 Comentarii

 1. Si la ce ne foloseste?!Petrolul este extras de firme straine , statul roman nu primeste mai nimic, iar cetatenii platesc cel mai mare pret din Europa la gaz si benzina raportat la puterea de cumparare!

 2. nastase a vandut petrolul austriecilor. intrebati psd de ce a facut asta

  • Ca să te bage-n UE și să nu mai fii în zona gri în care ți-e frică acum că te va duce PSD.
   Fii și tu un prost consecvent.

   • Era mai bine in zona gri, fara a mai fi obligati sa platim biruri exorbitante si sa ne oprim dezvoltarea la comanda strainilor pt……NIMIC in schimb.

   • Si ce mama dracului mi-aduce zona roz din ue… decât sărăcie si subdezvolatare???…sunt sătul de mizeria asta denumita ue.

 3. Am 77 de ani !! Îmi pare rău că nu am sa pot vedea până unde poate merge PROSTIA și CORUPȚIA politicienilor din ROMÂNIA.!!!!!

  • mai aveti cel putin 23 de ani de urmarit evolutia politica in Romania

 4. abc te crezi desdtept si esti prostul tarai dobitocule, cum sa vanda Nastase gazele si petrolul cand abia acum se vb de ele? vezi cat de rai si prostii sunteti voi instigatorii si criminalii de dreapta?

 5. De ce a fost DISTRUSA si industria petrochimica, rafinariile Romaniei? Aveam cei mai buni specialisti in domeniu. Am ajuns nimeni. Asa au vrut altii cu concursul cozilor de topor.

 6. […] spectaculoase despre rezervele de petrol ale României, în general. Potrivit site-ului Inpolitics.ro, deputatul PSD a dezvăluit un episod interesant care ar fi avut loc în decembrie 1973, în cadrul […]

 7. […] spectaculoase despre rezervele de petrol ale României, în general. Potrivit site-ului Iinpolitics.ro, deputatul PSD a dezvăluit un episod interesant care ar fi avut loc în decembrie 1973, în cadrul […]

 8. Cu privire la privatizarea Petrom, subiect atins colateral in unele opinii precedente, ar trebui remarcate doua aspecte:

  (1). La momentul privatizarii, ‘marea’ firma OMV era un biet lant de benzinarii din Austria, care cu greu reusise o mica fabrica locala dar avea ambitii uriase si era in cautare de ‘clienti’ (a se citi ’graieri’) capabili sa satisfaca aceste ambitii.
  A. Nastase s-a dovedit ulterior privatizarii Petrom a fi corespuns din plin acestui job description.

  (2). ‘Manevra’ odioasa s-a savarsit, cum altfel, cu largul concurs al serviciilor care, dupa sedinta de Guvern in care ministrii au crezut ca au vandut pe doi lei o mega-firma (Petrom) unui investitor ‘strategic’ (OMV, care la acel moment avea o cifra de afaceri de 11 ori mai mica decat Petrom !!!), mai exact au crezut ca privatizarea insemna ce citisera ei in mapa sedintei (cca 170 de statii de benzina si 2 rafinarii), in drumul de la Guvern la Monitorul Oficial pe care actele trebuiau sa-l parcurga cu Posta Militara a fost adaugata asa, de la Bombonel, ca doar nu dadea de la el, si o fraza care a incredintat firmei OMV in cadrul privatizarii SI exploatarea rezervelor de subsol care alimentau rafinariile proaspat cumparate pentru o nimica toata de 20 de ani.

  Prin urmare, as observa cu permisiunea dvs ca ambii preopinenti care s-au referit marginal la acest subiect, au dreptate in sustinerile lor.

  Concluzie: din aceasta ‘reusita’ privatizare, cam ‘ciufulit’ de niste miliarde a iesit tot poporu’, ca deh, ce pretentii sa ai de la un popor mai putin informat?!? Insa stim ca macar a meritat sa ‘punem umarul’ la lansarea decisiva a unei firme de cac*t din Austria in business-ul de mare calibru…

 9. Din păcate mai trebuie să așteptăm mult si bine până la acele realizări!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998