CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dezvaluiri halucinante: Protectia Copilului, furnizor de ”marfa” pentru traficantii de carne vie

4 comentarii / 4398 vizualizări / 17 iulie 2020

Comisia parlamentară de anchetă pentru copiii dispăruți, înființată în martie la propunerea deputatei PNL Adriana Săftoiu, și-a început activitatea, iar primele elemente descoperite sunt absolut stupefiante: în România, marele furnizor de carne vie la nivel european, ”marfa” e livrată traficanților chiar de către instituțiile statului specializate în protejarea copiilor.

”Ultima audiere a fost şocantă ca informații şi concluzii.” scrie Săftoiu azi, pe Facebook

”Am avut o altă întâlnire cu un ONG care se ocupă de trafic de persoane. Informațiile au venit să confirme şi să adauge la ceea ce au spus în ultima audiere alte două ONG-uri care sunt implicate în combaterea acestui flagel. Plecând de la informația primită la prima audiere din cadrul Comisiei – unde reprezentantul MAI a afirmat că 40 la sută dintre copiii dispăruți (plecare voluntară cu recidivă) provin din DGASPC – am mers pe firul informației.

La cea de-a treia audiere, ONG-urile invitate la audieri au relatat că există Direcţiii Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (ne-au fost nominalizate judeţele în cauză) care furnizează “marfă” pentru reţelele de trafic de persoane, respectiv prostituţie şi/sau cerşetorie.

Reţelele sunt aproape imposibil de destructurat, fiind o încrengătură între “instanţe, poliţie, politicieni”, conform afirmațiilor de la audieri. Ne-au fost prezentate cazuri concrete, unde dosarele sunt fie dosite, fie clasate pe motiv că minora a consimțit sexul.

România figurează în multe rapoarte internaționale ca țară-sursă în Europa pentru trafic de persoane. A fost și o instituție arătată cu degetul (mă abțin încă să o nominalizez până va fi și aceasta audiată), rolul ei fiind să promoveze o strategie şi să acţioneze în sensul combaterii traficului de persoane. Din ceea ce s-a afirmat în audieri și în discuțiile purtate cu reprezentanți ai societății civile care acţionează pentru combaterea traficului, instituția respectivă stopează demersurile acoperind “peştii mari de ape tulburi” (am citat din audieri).
Acum câteva zile, a fost făcut public un raport al UK pe acest subiect. România figurează acolo cu o reţea de trafic care operează pe teritoriul UK. Cooperarea cu instituţiile din România pare a fi inexistentă sau total ineficientă și formală. Nu ştiu care va fi finalul acestor audieri, dar e imposibil să mă fac că nu aud ceea ce se spune şi că nu văd documentele. Cred că subiectul ar trebui inclus, de urgenţă, între priorități, pe agenda instituțiilor statului” mai scrie deputata. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Institutiile statului? Care stat, Adriano? Ala de la ,,modernizat” tovarasul Petrov? Oare cate din institutiile astea, fie modernizate, fie resetate, nu se afla in spatele traficului de carne vie.

  2. „Halucinant”, da, dar nicio dezvaluire – se stia de ani buni cine e principalul furnizor…Totusi, ala e furnizorul, dar, mijlocitorii si traficantii primari, cei ce acopera „legal” aceasta abominatie a civilizatiei umane, astia sunt organizati tot in ONG-uri, primesc si bani de la stat, ca sunt „de utilitate publica”…avem ONG-uri populate cu magistrati in functie care mijlocesc, zic ei, adoptii internationale, sa inteleg ca avem si ONG-uri care s-ar ocupa cu gasirea acestor nefericiti, ori e doar o lupta neintrerupta pe banii statului cu program de gazeta de perete sovietica?! Poate n-ar strica si aprofundarea temei actuale americane, privind ONG-urile sorosiste care nu vor mai primi bani de la congres, daca „nu-si iau angajament ferm ca nu vor mai fi implicati in traficul de persoane in scop sexual”…pe bune! Adica, e oficial ca sorosistii se ocupa cu traficul, e si acceptabil, probabil face parte din programul agreat …doar sa promita ca subiectii nu vor mai fi exploatati sexual…ca nu e „correct politic”…Ne mai miram ca un fost baby broker e presedintele Romaniei, ca nu l-a marginalizat niciun oficial „partener” pe motivul asta?!

  3. Mizantropul are dreptate, nu e nimic halucinant!Traficul de persoane este sprijinit de aceste autoritati!Dl. Werner stie foarte bine…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998