CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

Diavolul din detalii: SUA descoperă că nu va avea destul curent pentru mașinile electrice

22 comentarii / 4265 vizualizări / 16 septembrie 2022

Ca răspuns la un val de căldură record care a solicitat rețeaua electrică a statului California săptămâna trecută, autoritățile i-au îndemnat pe locuitori să limiteze consumul de energie pentru a ajuta la prevenirea penelor de curent. Recomandările erau clasice, cum ar fi oprirea aparatului de aer condiționat și evitarea folosirii aparatelor cu mare consum, dar includeau și o solicitare inedită: proprietarii de vehicule electrice să renunțe la încărcarea mașinilor în orele de vârf. Ce ar putea devoala această strategie? Simplu: faptul că americanii își pot schimba în viitor mașinile tradiționale cu unele electrice, dar nu vor avea și cu ce să le încarce.

În prezent, relatează Yahoo News, vehiculele electrice reprezintă doar un mic procent din consumul de energie al Californiei. Dar situația sus menționată a fost văzută de mulți experți ca o previzualizare la scară mică a unei provocări majore cu care se confruntă Statul de Aur – și țara în ansamblu – în cadrul eforturilor de combatere a încălzirii globale. O tranziție la nivelul întregii economii de la combustibilii fosili, pentru a reduce emisiile de carbon, va însemna o creștere enormă a numărului de vehicule, case și o listă lungă de alte aparate care au nevoie de electricitate pentru a funcționa. În acest moment, țara pur și simplu nu produce suficientă energie electrică pentru a face față acestei potențiale creșteri a cererii.

Un studiu al Departamentului de Energie a constatat că SUA ar trebui să creeze aproximativ cu 40 la sută mai multă putere decât o face în prezent, până în 2050. Alți cercetători spun că va fi nevoie de dublu. De asemenea, va necesita recondiționarea sau înlocuirea completă a rețelelor electrice, vechi de zeci de ani, astfel încât electricitatea să poată ajunge acolo unde este nevoie.

Construirea unei noi rețele va reclama, însă, unul dintre cele mai mari eforturi de inginerie pe care SUA le-au întreprins vreodată

„Nu am mai construit la această scară, în această țară, de zeci de ani. Decarbonizarea este un proiect de construcție nu mai mic decât electrificarea sau construcția sistemului de autostrăzi interstatale. Și, deși există atât bani publici, cât și privați pentru el, nu există o abordare integrată pentru planificarea și executarea acestuia.” arată New York Times. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

22 Comentarii

 1. În Germania s-a ajuns de mult timp la această concluzie. Povestea cu panourile solare care vor reduce emisiile de carbon nu poate deveni realitate. Aciziționarea unor panouri solare din China (evident că acolo se produc cele mai ieftine) presupune o veritabilă corvoadă birocratică. Inclusiv persoanele fizice sunt obligate să-și întocmească un dosar de documente și justificări. Mult trâmbițata globalizare este tot o vrăjeală. Numai șmecherii planetei beneficiază de facilități. Fără a fi o soluție viabilă de organizare, Rusia a declanșat o criză care va dezvălui vrăjelile conducerii statelor așa zis occidentale: SUA și UE.

  • Ce ne-am face dacă n-ai fi mata, Bibicule!
   Eihei, bobocule, apăi cum le ştii dumneata toate, mai rar cineva!

   • Nimeni nu le știe pe toate. Tu mi-ai atras atenția asupra faptului că Adrian Ragnar Thiess – un fost consilier al lui Ion Iliescu, și al lui Klaus Johannis, dar și al lui Sorin Oprescu și pepededistului Dan Diaconescu – a fost preluat de prezidențiabilul George Simion. Adrian Ragnar Thiess este șeful de campanie al AUR pentru prezidențialele din 2024, a anunțat co-președintele partidului George Simion la România TV. De asemenea,etnicul care „l-a jignit pe Mihai Eminescu” (potrivit lui Cornel Dinu) s-a implicat în foarte multe evenimente, printre care întâlnirea pe care Richard Haass, președintele Consiliului pentru relații externe, a avut-o cu vicontele Etienne Davignon, președintele grupului Bilderberg. Acest episod a avut loc la București în urmă cu trei ani.

    • Thies ca om, deşi mason globalist şi german de al lui Iohannis, de care e foarte dezamăgit (deşi i-a fost elev în liceu lui Iohannis), este un om excepţional şi mult mai cinstit decât media concetăţenilor lui.
     Thies când a văzut că Oprescu, departe de a fi cine credea el, este un escroc, a fost primul care l-a denunţat public, la OTV, că fură de stinge (arătând şi cum fură şi cu cine, ceea ce ulterior a ajuns la DNA), şi s-a retras din funcţiile sale de la primărie. A fost primul care a arătat hoţia din primărie. Din 2020 este printre primii care au reclamat corupţia din conducerea PNL.
     Nu e clar şi nici stabilit că Thiess va fi consilier la prezidenţiale, dar Simion l-a dat ca atare în 2021 ca să îl enerveze pe Klaus Iohannis, Thiess fiind unul din cei care l-au făcut preşedinte pe Klaus, alături de alţi germani.
     Thies insistă pe lângă AUR cu „sfaturi”, dar e doar ascultat, nu şi urmat. Foarte foarte mulţi se înghesuie să „dea sfaturi” AUR, iar Simion i-a mai pârât presei şi ca să-i mai ridiculizeze sau „demaşte” sau ca să trimită presa pe piste false, căci AUR nu urmează indicaţiile tuturor acestor consilieri ”voluntari“.
     Consilierii puşi în vitrină au scopul de a închide guri şi de a deschide oportunităţi.
     Dar mult mai probabil este că adevăraţii consilieri de taină ai AUR, cei buni, sunt în continuare Călin Georgescu (pe pământ) şi, mai de departe, sfinţii români din Ceruri.

     • Nimeni nu condamnă activitatea unui cetățean român. Dar Giorgică SImion s-a aruncat să aducă o alternativă la politica românească cu oameni care au consiliat politica românească de până acum, Deci tot vrăjeală politică oferă și partidul AUR. Nimic nou sub soare. Vosrba securiștilor: „La vremuri noi, tot noi”.

     • Si pe Calin Georgescu cine il sfatuieste?

     • Victimă: Păi și asta credeți că am nevoie? Mai ales că dumneavoastră m-ați atins în zona intimă. Mi-ați atins LABIILE VAGINALE. Asta produce detensionare (…)
      Preot: Te deranjează că te-am atins? (…)
      Preot: Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu. (…)
      Victima: Vreau să știu treaba cu dicționarul… Și explicațiile. Corpul meu s-a simțit ca la inventar. Mâinile dumneavoastră pe pielea feselor mele, pe abdomen, pe sâni, în partea intimă…
      Preot: (…) E un gest de afecțiune, nu inventar.
      https://www.romaniatv.net/stenograme-incendiare-dialog-fulminant-intre-parintele-visarion-alexa-si-enoriasa-care-il-acuza-de-agresiune-exclusiv-romania-tv_6827716.html

   • Aşa se semna acum câţiva ani, inegalabilul, infailibilul şi inefabilul Sile Cămilitaru, ipochimenul! Iaca:
    https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=%E2%80%9EVasilic%C4%83+Militaru%2C+preotul+Neamului+Rom%C3%A2nesc%E2%80%9C

    • Mi-ai amintiti de un bun comentariu care dovedește că eu condamnam scoaterea românilor în stradă ca formă de manipulare politică: „Eu am făcut un exercițiu de exercitare a drepturilor legale. Să-l facă și alți români. Oricum, ieșitul cu gloata în stradă și urlatul la megafoane, cam ține de secolul trecut.
     Popii nu vor face nimic. Sunt bine educați să jumulească acest popor și să-l manipuleze în cel mai vulgar mod. Românii vor face pași spre libertatea lor religioasă. Preoții români vor schimba mentalitatea religioasă din România și nicidecum popii lui Daniel.
     Percepția românilor față de Dumnezeu va fi schimbată, fie că vrea patriarhul Daniel, fie că nu vrea Dan Ilie Ciobotea. Zarurile au fost aruncate.”.

     • Baga ce va in gura si plimbă vaca, văcare!
      Mars la munca, putoare!

  • Ăştia au aici o „mitropolie” (falsă, ii zic si „biserica”) în care au strâns toţi răspopiţii pentru păcatele lor, care au fost daţi afară de către Biserica Ortodoxă Română, pe care ei o atacă de aceea, că de ce i-au dat afară sau de ce nu i-au primit să-i facă preoţi cu parohie (cazul lui Vasilică Militaru). Unii sunt numai cu vicii, alcool, bani şi curvie, dar vor să zică că la Biserica Ortodoxă Română sunt acestea şi atacă de zor Biserica şi călugării.
   „Biserica” lor din Ucraina, care îi conduce, e împotriva Bisericii ruse (căci şi aceasta la dat afară pe Varsanufie Solopov pentru viciile şi păcatele lui) şi ţin cu Ucraina împotriva Rusiei actuale, pe care o urăsc, ceea ce s-a văzut şi din postările din ultimii ani ale lui Vasilică Militaru.

   • Spre deosebire de George Simion și gașca hAUR, Vasilică Militaru nu prostește adepții cu vrăjeli și nici nu cere pomeni sub formă de donații de partid.

    • 1.Logorea = vorbire excesivă, rapidă, incoerentă sau semi-coerentă, în stări de excitație psihică maniacală.
     2. Logoreea este o caracteristică distinctivă a unei tulburări psihiatrice, mania sau accesul maniacal. Atenţia bolnavului se risipeşte sub acţiunea solicitărilor exterioare, făcând imposibilă gândirea şi sinteza corecte.
     ”Obsedaţi”, popular spus.
     Dar sunt şi instrumentele perfecte pentru servicii, ce au specialişti care, chiar fără ca ei să realizeze, ştiu să le planteze şi manipuleze gândurile şi acţiunile.

 2. Istoria din ultimii 20 de ani a Bisericilor ortodoxe din Ucraina demonstrează cu prisosinţă implicarea politicului şi a serviciilor secrete asupra conducătorilor acestora. Au început din 2004, de la ”Revoluţia Portocalie”, apoi după ”Revoluţia Maidan” (2014) au şi înlăturat patriarhi suspecţi de a ţine cu Rusia.
  Varsanufie Solopov a fost special folosit împrotriva Bisercii Ortodoxe din Ucraina ce ţinea de Patriarhia Moscovei, dar tentaculele organizaţiei lui sunt bine înfipte şi în România, în Moldova. Li se zice şi “Biserica Secretă“ sau ”Biserica KGB“ (SBU se chema tot KGB până în anii 90, ca şi KGB-ul de la Moscova) şi vor să conducă „Neamul Românesc“ în locul Bisericii Ortodoxe Române sau al organizaţiilor patriotice româneşti.

  • Se știe că SBU are mari probleme cu Rusia. M-ar mira să aibă grija României sau a Neamului Românesc.

   • Vrei sa pari inocent, mimand prostia? Intr-un fel paote esti prost, caci boala maniacala de care „te bucuri” nu iti permite sa mai gandesti coerent si logic. Obesia ta de a vorbi mereu despre aceleasi lucruri (in afara subiectului articolului, de exemplu), precum impotriva a Biserica Ortodoxa Romana, AUR, Simion, nationalistii cei rai, te diagnostigheaza perfect.

    • Eu am comentat la subiect. Tu, Cornel Dan Niculae divaghezi discuția. Sunt prea mulți deștepți așa că n-a rămas liber decât rolul de prost. Avea dreptate Nae Ionescu.

     • Acuzi pe alţii că sunt în afara subiectului, dar te-ai apucat de la ora 9 şi 57 să vorbeşti aiurea împotriva AUR şi a lui Simion, ceea ce faci continuu obsesiv maniacal zilnic aproape (cum te dai şi cu serviciile secrete, apoi te dezici de asta şi apoi iar revi), deşi aici era vorba de maşinile electrice şi de preţul la energie. Îţi afişezi deraierea şi compulsivitatea mentală, dar zici că alţii sunt proşti sau în fel şi chip.

     • Fii sincer şi zine-ne cine eşti. Cel mai bun, cel mai drept, cel mai inteligent şef de promoţie, adevăratul mandatar al ”testamentului“ părintelui Justin, cel mai neîndreptăţit până acum, dar şi cel mai îndreptăţit, de fapt, să conducă „Neamul Românesc“. Tu „Vasilică Militaru, preotul Neamului Românesc“
      https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=%E2%80%9EVasilic%C4%83+Militaru%2C+preotul+Neamului+Rom%C3%A2nesc%E2%80%9C

 3. Pai Tesla parca inventase un dispozitiv care transmitea curentul fără cablu….

  • ?????????????

 4. In marile orase transportul trebuie sa fie exclusiv „verde” (electric, cu Hidrogen, solar, eolian, in comun , cu bicicleta, per pedes). Inafara oraselor transportul se poate face si cu combustibili. Deasemenea, marile combinate care folosesc combustibili trebuie relocate inafara marilor orase. Electricitae se poate produce suficient indiferent de sursa (hidro, nucleara, termo, etc.) daca centralele nu polueaza orasele.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998