CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Dilema lui Petrov: la primarie ori la puscarie?

8 comentarii / 3215 vizualizări / 3 iulie 2020

De ceva vreme, se discută pe piața politicii posibilitatea ca fostul președinte Traian Băsescu să candideze la primăria generală, pe motiv că sondajele îl creditează cu oarece șanse. Nu e deloc exclus, doar că singura mare întrebare e dacă fondatorul PMP merge la primărie ori la pușcărie?

Nu de alta, dar zilele trecute, Curte de Apel București a furnizat, în fine, motivarea sentinței date anul trecut, în septembrie, prin care s-a stabilit că Băsescu-Petrov a făcut poliție politică. O motivare venită cu o întîrziere mai mult decît uriașă și suspectă, în același timp.

După verdict, Băsescu a anunțat că va face contestație la Înalta Curte de Casație și Justiție:
„În ce mă privește este o surpriză, mai ales că discutăm de președintele care a condamnat comunismul, a deschis arhivele Securității și a ordonat predarea la CNSAS. E o decizie a unui judecător, nu am decât să urmez calea legală și să o contest la Înalta Curte”, spunea el la acea vreme.

Pe 30 iunie, ÎCCJ a anunțat formarea dosarului, cu nr.3160, la Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, și intrarea în procedurile de rigoare, urmînd anunțarea termenului la care se va judeca recursul. Și care va fi aproape sigur, dat fiind că oricum s-a tărăgănat foarte mult procesul, în luna septembrie.
Adică exact luna la finele căreia au loc alegerile locale.
În cazul în care va rămîne cu verdictul inițial, Traian Băsescu va trebui automat exclus din PMP, și urmează punerea sub urmărire penală pentru fals în declarații șamd.
Și mai interesant e alt aspect: dacă va candida, Băsescu va trebui să depună la AEP și o declarație că a colaborat sau nu cu fosta Securitate. Dacă declară că nu, după ce are deja un prim verdict în aces sens, situația s-ar putea complica și mai mult. Dacă, dimpotrivă, consimte, s-ar ridica întrebarea de ce a mai făcut recurs? În oricare situație, lucrurile se anunță interesante. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

8 Comentarii

 1. Basescu nu mai este membru PMP demult. Sinici nu va candida

 2. De ce media ne terorizeaza cu acest individ. A expirat.Vrea el stare de urgenta. Urgenta cred ca ar fi necesara pentru unele persoane, dar cea cu sirena.

 3. Deci,
  ,,Autoportret cu pene

  Uneori ma simt inseparabil
  de tot ce a fost,
  alteori ma simt un cantec confundabil
  cu orice cuvant
  numai cand piere din mine
  ceea ce este pieritor
  sunt singur si incofundabil
  cu vulturul in zbor.
  Singuratatea mea cea singura
  se confunda total cu singuratatea.
  Si totusi
  de Nichita Stănescu „

 4. @ La Deva trăieşte singurul vultur pleșuv din România
  replicahd.ro/la-deva-traieste-singurul-vultur-plesuv-din-romania/
  și
  .digi-animalworld.tv/stiri/pasari/4-lucruri-pe-care-nu-le-stiai-despre-regele-pasarilor-americane-curcanul-9245
  , ?

 5. & glasul-hd.ro/zeus-fost-eliberat-la-orsova-singurul-vultur-plesuv-sur-din-romania-fost-redat-naturii-de-biologul-devean-dorin-carabet/
  „Zeus” a fost eliberat la Orşova. Singurul vultur pleşuv sur din România a fost redat naturii de biologul devean Dorin Cărăbeţ
  și
  emag.ro/decoratiune-vultur-plesuv-cr9793/pd/DXMRY8BBM/
  Decoratiune Vultur Plesuv
  , ?

 6. Jumatate din populatia tariii turna pe vremea PCR cealalata jumatate……Despre ce vorbim? Azi , la DNA daca furi cu vecinul, o iei inainte precum curva si-l torni pe vecin…..El face puscarie, iar tu scapi si cu banii si fara puscarie , caci de …ai ajutat organul. Ce au patit turnatorii Pescariu si Florica ? L-au turnat pe Cocos cu care au furat….Cocos la puscarie , iar Pescariu, Stelica si Florica la Miami si cu o caruta de bani. Basescu , mare comandant de nava, bun primar, bun ministru si cel mai bun presedinte ! Va este mai bine cu Johannis 6 case? Circotasilor , numai de bine…..

  • Băsescu a fost mare vatman pe vapor, a făcut câteva șmenuri la primărie și a țopârlănit securist toată România.

   Așa bețiv, așa Securitate, așa țară!

 7. Normal ar trebui sa primeasca vreo 5 ani puscarie!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998