CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Din ciclul ”Acesti sclerozati care vor sa guverneze” (3)

4 comentarii / 3632 vizualizări / 9 noiembrie 2015

Haosul instituțional din România continuă cu frenezie, în parlament, guvern și președinție încălcîndu-se, voios, toate regulile posibile, începînd cu ale logicii.

Să o luăm metodic: vicepremierul Gabriel Oprea, totodată ministru de Interne, și-a dat azi demisia, la presiunile opoziției, din cele două funcții guvernamentale deținute, din care fusese deja demis, potrivit art.110 din Constituție, odată cu demisia premierului Victor Ponta.

E ca și cum ai arunca prosopul pe un boxer făcut deja KO pe ring, dar să zicem că asta nu e totul.
Cum se știe, funcția de vicepremier într-un cabinet înseamnă locțiitor al premierului, în anumite situații speciale.

În urma demisiilor de azi ale demisului Oprea, președintele Klaus Iohannis a decis ca în locul său, la Interne și în postul de vicepremier să fie desemnat premierul interimar Sorin Cîmpeanu, care devine, astfel, deținătorul a patru funcții distincte în guvern (premier, vicepremier, ministru de Interne și al Educației), dar, în același timp, devine și propriul său înlocuitor de premier, în noua calitate de vicepremier.

Cîmpeanu devine, astfel, recordmenul all-time al guvernărilor autohtone, cu patru funcții în același cabinet, făcînd palidă performanța cabinetului interimar Emil Boc, din 2009, în care nouă miniștri au deținut, temporar, optsprezece portofolii.

În fine, pentru ca balamucul să fie complet, trebuie menționat că vineri, la două zile după demisia guvernului Ponta și – implicit – a ministrului Gabriel Oprea, liberalii au reintrodus pe ordinea de zi a Senatului moțiunea simplă prin care cereau plecarea din post a acestuia, în urma scandalului Gigină.
În plus, astăzi, în ședința de Birou Permanent, după ce s-a luat decizia eliminării moțiunii, rămase fără obiect, de pe ordinea de zi, reprezentanții PNL au protestat, cerînd imperios ca moțiunea să fie dezbătută, în continuare. Comentariile sunt, credem noi, de prisos. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Iohannis, un amator la putere si in politica, un provincial in comportament. Cum spunea Antonescu, „Iohannis vorbeste rar si gandeste cum vorbeste”. Alina Gorghiu, o gasculita cu scoala putina, si aceia low cost, Blaga, un expirat. cu radacini comuniste.

    Cu toate astea, acestia sunt preferatii conducerii Romaniei independente, Ambasada Americana. Sunt buni pentru ca sunt cum sunt.

  2. Cu toata ciudatenia ei,afirmatia e justa si ne aduce aminte de un minunat moment humoristic al neintrecutului Malaele !

  3. perseverent spune ca blaga si gorghiu sunt preferatii americanilor. ma indoiesc. nu degeaba a fost chemata la dna la discutii toata conducerea pdl. pentru ca sa nu puna conditii pentru predoiu premier. probabil va fi ales un tehnocrat, iar guvernul va avea ministri multi din societatea civila pro-justitie.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998