CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Din ciclul ”Sa ne cinstim eroii patriei”: rock-ul de la ”Colectiv”a ingropat batalia de la Marasesti

2 comentarii / 9084 vizualizări / 26 noiembrie 2015

 

Despre bătălia de la Mărășești, în primul război mondial, prestigioasa revista americană “Time”scria la un moment dat că a fost cea mai strălucită faptă de arme săvârşită vreodată de români. Aproape 30.000 de ostași români și-au vărsat sîngele în seria de bătălii contra germanilor, fără a mai vorbi de alte zeci de mii de răniți. În mod cert, însă, pe toți i-ar fi încălzit gîndul că, peste aproape un veac, urmașii lor vor găsi o metodă originală de a-i omagia.

La Mărășești, cum spuneam, au plecat să lupte pentru patrie mulți români și s-au întors mult mai puțini. Acolo și-a pierdut viața în lupta și legendara Ecaterina Teodoroiu, femeia care a ales să-și apere patria cu arma în mînă, alături de bărbați. Acolo s-a scris una dintre cele mai mari pagini din istoria acestei nații, și s-a scris cu mult sînge.

Urmașii acelor bravi eroi ai nației știu, însă, să le aprecieze cum trebuie sacrificiul, pentru că, nu-i așa?, cunoști o țară după cum știe să-și cinstească înaintașii.

Drept pentru care, zilele trecute, conducerea regiei bucureștene de transport RATB a luat o decizie ”istorică”: staţia „Pasaj Mărăşeşti”, aferentă liniilor de tramvai 23 şi 27, de pe bulevardul Mărăşeşti, precum şi staţia „Pasaj Mărăşeşti”, aferentă liniei 312 de autobuze, de pe Splaiul Independenţei, se numesc, din 27 noiembrie, „Colectiv”.
Reprezentanţii regiei au arătat, conform Mediafax, că sunt susţinuţi în această decizie şi de mulţi dintre călători, care au trimis propuneri în acest sens, în semn de omagiu adus tinerilor care şi-au pierdut viaţa în tragedia de la clubul Colectiv.

Înțeleaptă decizie.
Numele date în amintirea a zecii de mii de tineri care s-au dus să moară pentru patrie în primul război mondial, rebotezate în amintirea a zeci de tineri care s-au dus să bea și să danseze pe muzica ultimului album al unei trupe rock, într-un club bucureștean.
Aceeași amintire a dus la halucinanta decizie de anulare a marcării festive a Zilei Naționale.
Nu e cam mult, domnilor? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. iohannis participa la parada, dar nu mai invita politicieni la cotroceni. simplu. iar asta cu colective in loc de marasesti e o greseala

  2. asta nu e un subiect , retardu si alienarea maxime – autoru n-are de dat la gaini,de facut pantofii,focu eventual – ce comparatii bizare se fac, ce etno se consuma

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998