CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Din ciclul: Suntem niste dobitoci. Dar cu diplome!

1 comentariu / 4534 vizualizări / 18 octombrie 2017

Tudor Postelnicu, fostul șef al Securității și al MI, ascundea un secret teribil, pe care l-a scos la lumină singur, în primele zile de după revoluție. Acela că parvenise în funcții înalte în stat în stadiul de semi-analfabet, deși ajunsese să dețină, ulterior, diplome-teanc. Dacă vă imaginați că acele vremuri sunt demult apuse, vă înșelați, însă, amarnic,

Fostul senator Valer Marian, tînăr procuror în 1989, a primit sarcina să-l ancheteze pe temutul Tudor Postelnicu, arestat în zilele revoluției. Într-o discuție de acum cîțiva ani, Marian mi-a relatat modul ciudat în care decurseseră audierile: ”Omul îmi lăsa impresia ori că e prost și analfabet, ori că se preface foarte bine. La un moment dat nu am mai răbdat și l-am apostrofat, pentru că tot susținea că nu se pricepe la scris declarații și altele asemenea: Cum nu vă pricepeți, doar aveți școală, ați făcut ASE, Academia ”Ștefan Gehorghiu” și alte studii, conform CV-ului dvs!”. La care fostul cap al Securității i-a replicat, cu voce moale: ”Nu am, tată, nici măcar opt clase la bază. Restul diplomelor mi le-a dat partidul. Nici măcar nu m-am dus eu după ele, mi le-au trimis acasă!”. Scurt timp după asta, la proces, Postelnicu lansa formula care l-a făcut (și mai) celebru: ”Am fost un dobitoc!”.

Trei decenii mai tîrziu, un dialog aproape similar are loc în studioul TVR, implicînd nu un fost demnitar comunist, ci unul al zilelor noastre, tînăr și rasat: ex-ministrul Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici.

Invitat al emisiunii ”România 9”, fostul ministru a făcut, presat de deputatul Robert Turcescu, o dezvăluire stupefiantă: deține o diplomă de masterat eliberată de Academia Națională de Informații, care aparține SRI, deși nu a făcut niciodată cursurile respective.
Mai mult, la fel ca în cazul Postelnicu, fostul ministru a recunoscut că nici el nu s-a dus măcar să-și ridice diploma: ”Mi s-a adus, nici macar n-am luat-o eu. Mi s-a dat, da, pur si simplu. Diploma a venit la finalul acelor trei luni de zile. La care, recunosc, eu n-am fost”.

Pînă la ora redactării acestor rînduri, dezvăluirile halucinante ale fostului ministru nu au provocat nici cea mai măruntă reacție oficială, deși ar trebui să se lase cu demisii pe bandă și cu anchete la nivel înalt. Și, aproape cert, nici nu o va face. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. dar ceasca nu avea diploma de economist?, cand sa i-o dea se observa ca n-avea nici diploma de BAC, care a fost emisa dupa cea de ASE, dar tovarasa nu era academician dr.ing, (ADI) si n-avea decat trei clase primare, asa e la romanica, te trezesti si academician desi esti semianalfabet!!! avem traditii minunate dragi tovarasi si pretini!!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998