CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dinamita Ucraina

4 comentarii / 3207 vizualizări / 16 februarie 2015

Ceea ce oficialii nu pot spune, analiștii spun. Criza din Ucraina reprezintă o veritabilă bombă cu ceas. Extrem de periculoasă pentru România. Tratativele de la Minsk ar fi eșuat, chiar dacă nu ar fi fost încălcat moratoriul. Erau oricum un paleativ. O formulă diplomatică consimțită de șefii de state pentru a ascunde opiniei publice adevărul. Un adevăr pe care nici oficialii de la București nu sunt în măsură să îl enunțe în mod public.
În cazul unui cutremur major, chiar dacă există o prognoză cu câteva minute înainte, procedura standard este că cetățenii nu sunt anunțați. Dacă ar fi anunțați, panica ar crea prejudicii mai mari decât cutremurul în sine. La fel se întâmplă și în cazul altor cataclisme. Și nici în ceea ce privește iminenţa unei mari conflagrații armate, lucrurile nu sunt discutate public. Din același motiv. Despre războiul civil din Ucraina, care s-a transformat, pe zi ce trece, într-un război clasic și într-o ameninţare majoră pentru întreaga regiune și, în primul rând, pentru România, s-a pus, până una-alta, un capac.
Dacă oficialii de la București nu își pot permite luxul de a spune lucrurilor pe nume și de a-și asuma, astfel, consecințele unei stări de nesiguranţă și de panică, care ar putea surveni și pe piețele financiar-bancare și în rândul populației, pe mine unul, ca outsider, nu mă împiedică nimic să spun că ne aflăm, literalmente, pe un butoi de pulbere.
Așa că, cine are urechi de auzit, să audă. Iar cine are ochi de văzut, să vadă. Cât despre oficiali, le urez să strângă rândurile și să ia toate măsurile cuvenite pentru diminuarea pierderilor. (Sorin Rosca Stanescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. putin agreseaza ucraina , deci dna aresteaza in masa agentii rusi din politica romaneasca

  2. Romania nu va fi atacata acum, ci in 2017.

  3. Dl Melescanu a spus in clar ca razboiul bate la usa si ca trebuie guvern de UNIUNE NATIONALA cu presedinte intelept , etc

  4. Seful statului se pare ca este rupt de realitate,a zis „Dezbaterea despre descentralizare, dar şi despre regionalizare, va trebui reluată,…”.Daca razboiul bate la usa,cum a zis Dl Melescanu, asta ar trebui facut urgent? Or se vrea o agravare a situatiei politice a tarii?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998