CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dincu, acuzatie grava pentru PNL si Iohannis: Se stia din decembrie ca vine teribila criza

4 comentarii / 4851 vizualizări / 4 aprilie 2020

Sociologul și politologul Vasile Dîncu lansează acuzații explozive la adresa PNL și a lui Klaus Iohannis, afirmînd că se știa de criza coronavirus încă din decembrie, dar aceștia au preferat să se ocupe de alegeri anticipate.

Într-un material difuzat pe blogul propriu sub numele ”Despre microbul anticipatelor și virusul pandemic”, Vasile Dîncu afirmă: ”Când PNL a câștigat alegerile europarlamentare și judecătorii l-au trimis pe principalul opozant în pușcărie, chiar a doua zi, apoi după ce Președintele Iohannis a câștigat al doilea mandat cu un scor impresionant, PNL și-a dorit o victorie pe linie, rapidă, prin alegeri anticipate. O practică democratică de altfel, cu justificări legate de omogenitatea deciziei și viteza punerii în practică a măsurilor unei guvernări salvatoare. Opinia publică a preluat acest mesaj și a fost de acord, chiar dacă într-o majoritate fragilă. Încurajați de acest acord, politicienii PNL au continuat sa se lupte pentru asta, anticipatele devenind o adevărată obsesie. Una dintre justificările publice era legată de faptul că și opinia publică dorește asta. Deși încă din decembrie se știa că vine teribila criză, la noi, toată lumea vorbea numai despre anticipate și de alte tehnici și proceduri electorale care avantajau pe unii sau pe alții. Era sfârșitul lui februarie, se murea masiv în Italia și noi ne tot luptăm cu argumentația privind anticipate sau nu” acuză sociologul. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

 1. Nu poti sa ai niciodata totul. De fapt, mai binele esrte dusmanul binelui.
  Impostorii care guverneaza tara nu au inteles care sunt prioritatile noastre.
  Gascareala, clanuri, bani sifonati, asta este „pohta ce am pohtit”.

  • Oferta electorală a acestor mafioți este lupta anticorupție. :))))))))))))

 2. @ Deci, opinați că soluția liberală viabiă ar fi ca, Administrația Prezidențială, Guvernul,, Armata, Jandarmeria, Poliția , serviciile secrete, instanțele, Parlamentul și administrația locală ,deci toate instituțiile din sistemul de apărare, ordine publică, administrație și justiție , să nu își mai încaseze salariile ,indemnizațiile, alte venituri, pentru perioada pandemiei, ca sancțiuni pentru ineficiență și măsuri de prevenție necorespunzătoare, ?
  Remarcați și că victimele unor astfel de pandemii pun în evidență și aspecte infracționale ale activității celor puși să gestioneze ca reprezentani ai statului astfel de responsabilități sociale, ?

 3. Cred că toți cetățenii României afectați de închiderea unor instituții, întreprinderi de stat ori private, angajatori sau angajați, cetățeni care nu au călătorit în străinătate si au fost infectați involuntar cu CV 19, ar trebui să depună Plângeri Penale împotriva Președintelui și Guvernului sau chiar a persoanelor fizice din guvern care dețin funcții și atribuții cu privire la luarea tuturor măsurilor legale pentru împiedicarea răspândirii epidemiei, pentru îndeplinirea defectuoasă cu voie sau fără voie, a atribuțiilor, care au dus la răspândirea virusului mortal CV 19 în rândul populației României.
  Având în vedere pericolul răspândirii în masă a acestui virus deosebit de periculos și mortal, pot fi încadrați și la acte de terorism și chiar înaltă trădare, întrucât masurile în astfel de cazuri având precedente în alte state, nu se iau gradual ci de la bun început trebuiau luate următoarele măsuri dure dar foarte simple :
  1. Declararea stării de urgență, la primele cazuri apărute în Europa, fără a bloca activitatea economică a țării
  2. Toți cetățenii străini sau Români intrați în țară prin orice cale (terestră, aeriană, navală) să fie introduși în carantină pe perioada 15 zile cu toate măsurile medicale necesare și sub pază militară (posturi de santinelă prevăzute cu consemn)
  3. Rechiziționarea unor spații de hotel necesare în vederea încarantinării celor intrați in țară ;
  4. Introducerea în carantină a cetățenilor din țară care au fost depistați ca fiind infectați ( la început au fost 2 la care se mai adăugau cei cu care au interacționat)
  Acum este târziu, iar din cauza incompetenței și reacredinței președintelui si membrilor acestui guvern, precum și ignoranței noastre,noi cetățenii acestei țării vom plăti cu vârf și îndesat, economic, social, unii chiar cu viața.
  TOT RESPECTUL ! pentru medici și personal medical, polițisti, polițiști de frontieră, jandarmi, militari, farmaciști, soferi de tir, vânzătoare, etc., pentru toți cei care sunt acum sunt în prima linie .
  EU STAU ACASĂ !

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998