CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dincu e razbunat: romanii – declarati prostii Europei

3 comentarii / 3021 vizualizări / 19 octombrie 2017

O carte intitulată „Inteligența: Un concept unificator pentru științele sociale”, a autorilor Richard Lynn, profesor de psihologie, și Tatu Vanhanen, profesor de științe sociale, dezvăluie, conform postului Digi 24, cum arată harta IQ-ului în Europa. Iar românii nu stau bine deloc, plasîndu-se pe cele mai de jos locuri.

În Europa, România se află pe ultimele locuri, cu un IQ mediu de 91. Reușim să îi depășim pe sârbi, albanezi, muntenegreni și suntem la egalitate cu macedonii. Campioni sunt finlandezii, cu un IQ mediu de 101, urmați de Estonia, Olanda și Elveția, toate cu IQ mediu 100. În lume, România ocupă locul 13 din 43, la egalitate cu Armenia, Georgia, Kazahstan și Vietnam. Trebuie însă menționat faptul că harta mondială a IQ-ului are o vechime de peste 10 ani, neexistând cercetări mai recente, ceea ce înseamnă că lucrurile ar putea arăta complet diferit astăzi se mai arată în materialul citat.

Reamintim că anul trecut, sociologul Vasile Dîncu și-a pus în cap mare parte dintre români după ce a publicat un material conținînd concluzii similare.

”Într-o cercetare sociologică realizată în urmă cu câţiva ani, peste 80% dintre români declarau că sunt mult mai inteligenţi decât europenii, chiar dacă testele de cultură generală sau cunoştinţe ştiinţifice arată exact invers” afirma Dîncu, pe atunci vicepremier. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. faptul ca in zona rurala (mai in zonele atinse de cancerul PSD) copiii nu au bani sa mearga la scoala si de aceea la testele PISA au scor prost. cand psd nu va mai guverna Romania, vor fi si romanii mai destepti

  2. si totusi. romani gasesti peste tot in silicon valley si in cele mai prestigioase universitati din lume.

  3. Abc, tu esti din aceia care scad coeficientul de IQ!Dupa tine, tot ce e rau in tara vine de la PSD, nu de la securistii tai care conduc tara, de fapt, de 10 ani incoace!Daca ai avea macar un neuron functional, ai sti ca testele PISA nu sunt totuna cu testele pentru IQ.E adevarat ca la tara sunt probleme mari, dar responsabili sunt in egala masura si PSD si „reformatorii de dreapta” ai sistemului de invatamant!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998