CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON DOWN | 1 USD = 4.5984 RON DOWN | 1 GBP = 5.8083 RON DOWN

Dîncu, luat la întrebări de liberali: sistemul Iron Dome, menit să ne apere de Rusia?

4 comentarii / 1456 vizualizări / 28 septembrie 2022

PNL vrea să afle de la ministrul apărării, Vasile Dîncu, dacă sistemul anti-rachetă Iron Dome pe care îl negociază cu israelienii chiar e necesar României și dacă tranzacția are legătură cu posibile atacuri ale Rusiei.

Într-o interpelare parlamentară, deputatul PNL Mugurel Cozmanciuc amintește că România ar putea deveni, conform ultimelor informații, prima țară europeană care cumpără sistemul de rachete israelian Iron Dome, dezvoltat de Israel împotriva loviturilor de rachete neghidate.

”Este motivată decizia achiziționării unui astfel de sistem și de un potențial risc al unui atac din partea Federației Ruse?” vrea să știe deputatul, alături de informația dacă România plănuiește să achiziționeze și alte sisteme de apărare de la guvemul israelian?.
Printr-o altă interpelare, către ministrul de Externe Bogdan Aurescu, deputatul PNL vrea să afle, de asemenea, dacă România plănuiește să accepte refugiați ruși care se sustrag mobilizării ordonate de Putin și dacă da, în baza căror considerente. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Războiul din Ucraina ca și pandemia, ambele situații tragice pentru cei ce au avut ghinionul să fie afectați de ele, sunt folosite de hoții Mari ai lumii (cu M mare) pentru spolierea și sărăcirea populației globului prin diverse achiziții inutile de armament, prin mărire de taxe, prin inflație și decizii economice absolut bizare (vezi represaliile economice ale UE împotriva Rusiei care i-au mărit acesteia bugetul și a sărăci populația celei dintâi).

    Nu știu în ce măsură avem nevoie de scutul ăsta. Judecând după istoria achizițiilor din țara asta suspectez că nu prea avem. Dacă însă avem e și mai grav pentru că înseamnă că România va fi o viitoare țintă a Federației Ruse. Și cum altfel și-ar permite Rusia să atace o țară NATO, decât dacă această alianță este în fapt, contrar aparențelor și propagandei, complet incapabilă de a se apăra.

    • Se stieeeeeeeee.
      Vasile Dîncu cumpara de la israelieni „scutul” Iron Dome pentru Zelensky, cadooo de la noi, care l-a cerut de la Israel, dar evreii nu mai vor sa apara pe fata ca tin cu jewKraina jeglenskiana.

  2. -de Transnistria!

  3. Părerea mea este că avem nevoie de acest sistem. Pentru a ne apăra de Ucraina

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998