CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dinescu: ”Cartianu trebuie dat afara de la Adevarul”

0 comentarii / 1983 vizualizări / 7 decembrie 2011

Poetul Mircea Dinescu a încetat să mai scrie în Cațavencii, așteptând o discuție cu patronul Dinu Patriciu, actualmente plecat din țară. Potrivit DC News, Dinescu speră să se ajungă la demiterea lui Grigore Cartianu, redactor-șef Adevărul, pe care îl acuză că face reclamă Securității și este un profitor al Revoluției din 1989.

”Vrea să credem că revoluția am făcut-o eu cu soacră-mea. Sau niște turiști ruși, care înțepau oameni în cur cu steagurile, ne-a declarat poetul, revoltat de articolele scrise de Cartianu pe această temă. M-a enervat, din nou, cu așa zisele lui dezvăluiri despre Revoluție, așa că am luat o pauză de la Cațavencii. Aștept să am o discuție cu patronul. În mod normal, ar trebui să-l dea afară pe Cartianu, care i-a făcut atâta reclamă lui Ceaușescu și Securității în Adevărul. Teoria lui e preluată de la un informator al Securității și de la câțiva generali de Securitate, pe care îi face eroi. Pe de o parte, ar trebui să fiu încântat că pe tiran l-am dat jos eu cu soacră-mea, dar cred că a avut și poporul român o contribuție. După Cartianu, ar fi posibil ca brava Securitate, care i-a terorizat atâția ani pe români, să fi fost păcălită de câțiva turiști, care au venit la miting și au înțepat în cur câteva femei, cu steaguri având cuie în vârf. Adică URSS se prăbușea, stătea să explodeze, a pierdut statele baltice, dar trimitea spioni care au îngenuncheat în două ore vajnicii securiști patrioți ai lui Cartianu”, a afirmat Dinescu.
Căderea lui Gadaffi ar putea lămuri unele mistere din 1989
Întrebat ce părere are despre revoluționarii care cer indemnizații mai mari, poetul a spus tranșant că sunt niște profitori, la fel ca Grigore Cartianu. ”Acest individ trăiește din sângele Revoluției, ceea ce este tot o formă de a profita de sacrificiul unor oameni. Este o rușine pentru istorici, că nu s-a găsit altul care să lămurească lucrurile. Știm câte țiitoare a avut Ștefan cel Mare și nu știm ce s-a întâmplat în 21-22 decembrie 1989… De pildă, s-a spus că au fost libieni, îmbrăcați în salopete. După căderea lui Gadaffi ar trebui să se solicite date din arhive. Erau sute de militari libieni la antrenament în România, exact cum s-au folosit, acum, mercenari străini în Libia. Și au fost răniți, există mărturii din spitalele de urgență. Gadaffi a amenințat că dacă nu le dă drumul, îi arestează pe cei 10.000 de români care lucrau în Libia, în acel moment. Așa că un avion cu soldați libieni a plecat în decembrie la Tripoli. Aștept ca istoricii să afle adevărul, să nu mai vină toți amatorii cu scorneli despre Revoluție”. (R.G.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998