CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dinescu cere sa fie sters dintre fondatorii GDS

7 comentarii / 4482 vizualizări / 17 aprilie 2019

”Cînd comuniștii au descoperit în arhivele Siguranței burgheze că eroul atîrnat pe sfîrcul sirenei de la Atelierele Grivița era un jalnic informator răsărit din flegmele clasei muncitoare ca Afrodita din spuma mării, spitalele, cartierele, stațiunile balneo-climaterice, străzile și școlile cu numele Vasile Roaită au fost degrabă rebotezate, iar statuia din bronz a ciripitorului a fost aruncată pe șestache la fier vechi.

Cum au reacționat micii funcționari ai indignării publice de la Grupul pentru Dialog Social cînd au aflat că junele procuror Lazăr le mai punea în cîrca disidenților din Iepoca de Aur cîte doi ani de îndreptare pe țambalul din beciurile Aiudului!? Vițăvercea! Adică s-au hotărît să topească lanțurile de la picioarele deținuților politici ca să îi ridice lui taica Lazăr o statuie în curtea stabilimentului de pe Calea Victoriei.

Ținutu-s-au oare de nas acești anticomuniști de operetă cînd au decis să îl ungă cu mirul conștiinței civice pe viermele vesel nutrit cu brînza puturoasă a pușcăriilor ceaușiste, care va pîlpîi de-acu’ încolo ca un fluturaș nevinovat pe reverul domnului Liiceanu!?

Ca membru fondator al GDS-ului, solicit ca numele meu să fie șters de pe certificatul de botez al Sfintei Sfintelor Civice, cum părea acest lăcăș de cult al dialogului în 1990. Nu de alta, dar taman zilele astea, cînd se împliniră 30 de ani de la apariția scrisoricii de amor a subsemnatului către Nicolae Ceaușescu, publicată în ziarul Libération, din pricina căreia fusei priponit la domiciliu, n-aș vrea să fiu părtaș la scena în care, pupîndu-l pe procurorul Lazăr pe frunte, GDS-iștii îl vor săruta, post-mortem, pe Nea Nicu în cur” scrie Mircea Dinescu, azi, într-un editorial spumos pentru Cațavencii.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. Savuros şi normal în demnitate şi francheţe, pamfletar cu o frază cristal, cu o muzicalitate şi armonie fără egal.

 2. Mą maestre, mă. Greumai eşti de cap. Ai avut nevoie de 30 de ani să „primeşti lumină”.
  Mai bine mai târziu

 3. „Pupîndu-l pe procurorul Lazăr pe frunte, GDS-iștii îl vor săruta, post-mortem, pe Nea Nicu în cur”.

  Un fleac, i-a ciuruit Mircea Dineascu.

  Consecinta: Lazarica-coafatu este deja un fost de trista amintire iar sacul de box Iohannis incaseaza fara numar…

 4. Dupe 30 de ani de ciocoism in cel mai pur stil, se intarata tarata-n „ecrivan”!
  Pai bine ma musiule, tu abia acum ti-ai dat seama in ce cloaca ai activat atat amar de timp? Ai fost orb? Ai fost surd? Sau ai fost prost? Ai girat 30 de ani ipochimeni gen:pleasca, patapulevici, lipiceanu, pora etc, toti basistii imputiti si, se vede mai nou, neosecuristi, si iti arde acum de pamflete?
  Iese tiganul din tine, si iese cu un miros pestilential, jmecheritule, sanchi!

 5. Un lucru nu i se poate nega lui Mircea Dinescu: talentul condeiului.

 6. Multumesc Maestre!

 7. . Am putea completa că unii dintre beneficiarii studierii arhivelor Securității chiar au fost prinși cu « ocaua mare » (serviete, valijoare cu documente xerocopiate) pe la porți străine, neprevăzute de legea deconspirării poliției politice”, a scris generalul Aurel Rogojan în cartea sa.

  Generalul a subliniat faptul că Mircea Dinescu și Germina Nagâț au format un “cuplu de agenți”, dar și faptul că Mircea Dinescu a efectuat o vizită în Crimeea, vizită care nu se regăsești în documentele CNSAS, însă despre care Traian Băsescu a luat la cunoștință.

  “(…) Probabil din rațiuni de protecție, comanditarii externi au mai redus presiunea solicitărilor asupra acestui cuplu de agenți, activând un altul : Mircea Dinescu-Germina Nagâț. Nagâț este șefa « investigațiilor » CNSAS, recomandată în această slujbă de legăturile din Iați (un nod al rețelei Budapesta-Moscova) și de pedigree, tatăl ei fiind fostul colonel de Securitate Nicolae Chiroiu (nume conspirativ : Ivașcu), transferat la Miliție după trădarea lui Pacepa, în 1978.

  În ce-l privește pe « poetul-portofel », un serviciu secret român a documentat faptul că, pe lângã relațiile sale de familie cunoscute, cu o soacră agent URSS, i s-a asigurat și o excursie « instructivă » în Crimeea, via țările baltice, cu puțin timp înainte de momentul loviturii din decembrie 1989. Din păcate pentru adevăr, aceastã informație nu apare în dosarele CNSAS, dar este cunoscutã de președintele României, Traian

  Potrivit surselor noastre din interiorul CNSAS, Germina Nagăț este foarte activă în realizarea tematicii de cercetare informativă secretă solicitată de aceleași servicii care l-au « brichisit » și pe fostul secretar al Organizației Uniunii Tineretului Comunist din Uniunea Scriitorilor și absolvent al Facultății de ziaristică de la Academia de științe Social-Politice « Ștefan Gheorghiu » de pe lângă CC al PCR. Surse din CNSAS spun că serviciile străine respective i-ar fi plasat Germinei Nagăț și o subordonată mai specială, soția unui cadru de nădejde al « antenei » din România, care să vegheze contrainformativ asupra corectitudinii șefului Direcției Investigații din CNSAS în relaþia de colaborare secretă. Respectiva doamnă este și agent-curier”, se mai arată în cartea “Factorul Intern. România în spirala conspirațiilor”.

  Documentul mai prezintă și declarațiile jurnalistului Victor Roncea, care afirmă că Mircea Dinescu și Andrei Pleșu nu ar trebui să facă parte din consiliul CNSAS, acuzându-l pe Mircea Dinescu de legături cu KGB.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998