CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dinescu confirma Inpolitics: ”Lipsesc baietii cu ochii albastri”

2 comentarii / 4397 vizualizări / 21 decembrie 2017

După ce Inpolitics sesiza, marți, într-o analiză, misterioasa absență din comunicatul Parchetului General a referirilor la rolul jucat de fosta Securitate în Revoluție, a venit rîndul poetului Mircea Dinescu, figură centrală a evenimentelor, să ia peste picior ancheta procurorilor.

Într-un material intitulat ”Poveste de Crăciun” și publicat de ”Catavencii”, Dinescu scrie, ironic, că

”Singurele simulatoare ale Revoluției române de care s-a vorbit pînă mai ieri au fost Ion Caramitru și subsemnatul. Noi am simulat la televizor că dictatorul a fugit. Noi ne-am prefăcut cînd am îndemnat populația să iasă în stradă.
Iacătă însă că, după îndelungi cercetări, Procuratura ne anunță că n-am fi fost unicii simulanți și că pe acoperișurile unor clădiri din București niște aparate cu foc la gura țevii se prefăceau și ele că trag în mulțime spre a induce „psihoza terorismului”.
Carevasăzică teroriștii n-au existat.
A existat numai o frumoasă psihoză produsă de sculele buclucașe din dotarea armatei”.

”Din toată această poveste de Crăciun lipsesc băieții cu ochi albaștri, care, privind în acele zile de foc prin lunetele puștilor, au întrezărit mai devreme decît alții zorii capitalismului lui nea Ion” conchide poetul. (B.T.I.)

foto: stirilekanald.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Minte m.dinescu.In Arad,din cladirea bancii de investitii,aflata visavis de Consiliul Popular,s-a executat ”foc la gura tevii”inspre Consiliul ocupat de”revolutionari”.Insa ”minune”,n-a patruns nici un glonte tras de ”teroristi” prin ferestrele Consiliului.”Minunea”mi-a explicat-o un inspector al-Bancii care lucra la etajul de unde s-a tras,si ne-a spus ca au gasit simu latoare de tragere acolo si nu arme cu care sa se fi tras.Nerusinatul asta isi ride de victime si acuma,dupa 28 de ani de la lovitura de stat.

  2. Dinescu trebuie inteles atunci cand „trage” tot timpul in Securitate. A fost lucrat in permanenta , un dissident adevarat nu cum se lauda cei cu legitimatii de revolutionary si cer favoruri pt asta la fel ca ilegalistii comunisti. Este foarte greu pt Dinescu sa inteleaga ca nu poti acuza incorpore nicio institutie a fostului regim . Noi, in schimb, trebuie sa il intelegem……..

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998