CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

DIP: ”Boc va fi schimbat inainte de congresul PDL”

0 comentarii / 2277 vizualizări / 27 martie 2011

Premierul Boc își trăiește ultimele clipe la Palatul Victoria. El va fi înlocuit din funcție, din informațiile mele, în jurul datei de 15 aprilie, în orice caz înainte și nu după congresul PDL, așa cum cred acum majoritatea analiștilor.

Că între Boc și Băsescu există o negociere potrivit căreia primul va obține șefia partidului în schimbul promisiunii de a lăsa liber fotoliul de premier, asta e deasupra oricăror îndoieli. Băsescu e mult prea versat ca să nu conștentizeze că rămînerea lui Boc în fruntea executivului va duce partidul sub pragul de intrare în parlament, anul viitor. În acest condiții, teoretic cel puțin, derularea evenimentelor ar trebui să fie următoarea: la congres, Boc e ales președinte, cu sprijinul direct al lui Băsescu, pentru ca imediat după aceea să își dea demisia de la guvern, perorînd pe tema datoriei îndeplinite bla-bla-bla și lăsînd locul tehnocratului visat de Băsescu.

Numai că cei care gîndesc astfel dovedesc că nu îl cunosc pe Traian. În ruptul capului nu va accepta ca electoratul să rămînă cu ideea că el a fost șantajat de micul Boc, pe principiul ”funcție contra funcție”. Pentru asta, Boc va fi schimbat înainte de congres, spulberînd scenariile presei, dar nu mai înainte ca oamenii președintelui să fi finalizat operațiunea de aranjare perfectă a ploilor din partid, în favoarea lui Boc, astfel încît să nu existe nici cel mai mic risc la Convenția Națională din mai. Din acest punct de vedere, nu ar fi deloc exclus să asistăm chiar la o surpriză, în sensul unei candidaturi unice la șefia partidului, dacă eventualii contracandidați ai lui Boc vor constata că jocurile de culise nu le mai lasă nicio șansă, nici măcar teoretică. (Dan Ioan Popescu – www.danioanpopescu.ro)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998