CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dip: ”Condamnarea lui Nastase e inceputul unui razboi politic”

0 comentarii / 1822 vizualizări / 30 ianuarie 2012

Fostul ministru Dan Ioan Popescu este de părere că recenta condamnare la închisoare a lui Adrian Năstase într-un proces pe care îl consideră eminamente politic, marchează startul unui război de lungă durată, al cărui artizan este președintele României, Traian Băsescu.

”Cred că este momentul declanșării unui război de lungă durată în care vor plăti mulți nevinovați și, din păcate, prea puțini vinovați. Un război pe care Traian Băsescul l-a introdus, printr-o ură generalizată, prin faptul că a dorit să găsească corupție acolo unde nu este, prin abuzurile pe care le-a creat începînd cu 2005, mă refer la modificarea cadrului juridic legat de numirea procurorilor, prin abuzurile care se fac în dosare, prin obligarea judecătorilor să judece în niște dosare fără niciun fudament, fără o motivare foarte clară, în care expertizele nu mai au nicio valoare” a spus Popescu, la Money Channel.

El a explicat că abuzurile în cauză sunt produse de ”cozi de topor introduse în justiție”, care vor să se remarce. ”Poate presa ar trebui să facă o anchetă despre felul cum au ajuns magistrați unii foști membri de partid, cum au primit niște sinecuri” a mai spus fostul ministru.

Pe de altă parte, DIP este de părere că actulul președinte rămîne un adversar redutabil și ”este greșit din partea opoziției că îl desconsideră. E un om politic în adevăratul sens al cuvîntului și încearcă acum să își joace ultimul rol, acela de tătuc care se detașează de toată clasa politică, de partid, de guvern, aș zice și de propriul popor, rolul liderului singuratic, care se adresează direct Europei, arătînd că știe ce are de făcut, știe de ce se întîmplă anumite lucruri etc”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998