CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Directorul SIE confirmă: În subiectul Roşia Montană au fost implicate guverne străine

0 comentarii / 1357 vizualizări / 25 septembrie 2013

Şeful SIE, Teodor Meleşcanu, a declarat, ieri, la finalul audierii în Comisia parlamentară de control că în subiectul privind Roşia Montană au fost implicate atât guverne străine, cât şi „entităţi”, „mijloace de presă” sau cetăţeni străini care au făcut lobby pentru sau împotriva proiectului.

Meleşcanu a precizat că nu poate da publicităţii prea multe informaţii legate de acest subiect, având în vedere caracterul secret al acestora.
El a menţionat că din discuţiile comisiei de control a rezultat faptul că subiectul Roşia Montană va fi aprofundat de către SIE, ceea ce va presupune în principal o revedere a celor peste 50 de informări realizate pe acest subiect. „În mod evident există o activitate de lobby care s-a desfăşurat foarte eficient în favoarea proiectului, tot aşa cum există acţiuni foarte directe de blocare a proiectului, care sunt legate sigur, şi de preocupări ecologice – sunt convins – dar care sunt legate şi de anumite interese”, a mai precizat Meleşcanu, conform Mediafax. Şeful SIE a mai susţinut că în general ţările implicate împotriva proiectului sunt cele vecine. El a mai susţinut că nu deţine informaţii privind politicieni implicaţi în promovarea proiectului Roşia Montană, dar a prezentat Comisiei „informaţii despre alţi cetăţeni (străini, n.r.) care au avut un interes în activitatea de lobby”.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998