CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Directorul SIE: Speculatorii au atacat leul şi alte monede

0 comentarii / 1481 vizualizări / 1 mai 2011

Atacuri din exterior asupra monedei naţionale au avut loc şi în România, pe fondul unor tranzacţii prin care ‘speculatorii au atacat şi alte monede naţionale’, a declarat, azi, directorul Serviciului de Informaţii Externe, Mihai Răzvan Ungureanu, într-o dezbatere televizată.

Şeful SIE a spus că instituţia pe care o conduce acordă atenţie şi fenomenelor economice internaţionale cu impact asupra situaţiei interne din România, cum ar fi previziuni monetare, variaţii de bursă, diferite tipuri de contracte, formarea sau dezmembrarea unor monopoluri.
Cu privire la aceste atacuri, Răzvan Ungureanu a precizat, conform Agerpres, fără a menţiona data când au avut loc, că SIE a avut o colaborare cu Banca Naţională, însă a precizat că a fost vorba de operaţiuni comerciale legale ale speculatorilor.
Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, declara, pe 20 aprilie, că anunţul din toamna lui 2008 privind nerealizarea unui acord cu Fondul Monetar Internaţional, declaraţiile politice, stoparea reducerilor de personal au reprezentat cauze principale ale atacului speculativ asupra leului din octombrie 2008.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998