CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Discursul care i-a lipsit Romaniei mai bine de un deceniu

12 comentarii / 30937 vizualizări / 3 octombrie 2018

Vă prezentăm discursul integral rostit în PE de către premierul Viorica Dăncilă în ziua istorică de 3 octombrie:

Stimați europarlamentari,

În numele României vă mulțumesc pentru invitație. Spun de la început că nu am venit să dau socoteală. Am venit pentru că vă prețuiesc și vă respect. Cer însă aceeași prețuire și același respect pentru poporul român pe care îl reprezint.

Încep cu o întrebare esențială: Pentru cine vrem să construim un sistem de justiție viabil în România? Pentru MCV? Pentru instituții? Pentru magistrați? Pentru politicieni? Evident că nu!

Trebuie să facem o justiție corectă pentru cetățeni! Ei sunt beneficiarii măsurilor din Parlamentul European sau din parlamentele naționale! De la cetățeni trebuie să înceapă orice discuție! Justiția trebuie să fie garanția că legile și drepturile cetățenești sunt respectate, iar cine le încalcă va fi sancționat!

Este legitim să ne întrebăm: în ce fel a apărat MCV cetățenii români de încălcarea gravă a drepturilor lor? În rapoartele MCV s-a vorbit mult despre instituții, despre numirile de magistrați, despre lupta anticorupție. Este foarte bine! Dar nu am văzut nimic despre încălcările drepturilor omului, despre protocoalele secrete dintre serviciile de informații și instituțiile din justiție.

În baza acestor protocoale, milioane de români s-au aflat sub monitorizarea serviciilor secrete, în numele luptei anticorupție.

Există decizii judecătorești care arată cum s-au falsificat probe, cum s-au modificat transcrierile unor interceptări pentru a crea vinovății sau cum erau șantajați martorii pentru a depune mărturii mincinoase.

Nimic despre aceste lucruri în rapoartele MCV. Asta înseamnă că acest mecanism și-a ratat menirea pentru care a fost creat. Și cer oficial să ni se spună cine a redactat rapoartele MCV, cine a furnizat datele și a omis, din neglijență sau cu rea-credință, aceste realități de neconceput în Uniunea Europeană!

Dacă suntem sinceri, de la aceste abuzuri grave trebuie să începem, pentru că au loc pe teritoriul Uniunii Europene.

Comisia de la Veneția spunea că „în sistemul sovietic, parchetul a reprezentat un mijloc puternic de a controla puterea judecătorească”.

În ultimii 4 ani, peste 3.000 de magistrați au fost cercetați de DNA. Practic, jumătate dintre magistrații din România au avut, ani de zile, dosare, prin care, probabil, au fost influențați să dea soluții stabilite în afara sălii de judecată. Nu o spun doar eu, o spun cu multă îngrijorare asociațiile de magistrați din România.

Prin astfel de dosare contrafăcute, au fost înlăturați din funcție un judecător al Curții Constituționale, un vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii, patru judecători ai Înaltei Curți, mai mulți judecători de instanțe superioare, un procuror general, un șef de parchet superior. În final, toți au fost achitați sau dosarele au fost clasate. Dar ei au fost înlăturați!

Noile legi ale justiției le redau judecătorilor independența. Niciun decident politic nu mai intervine în numirea și revocarea judecătorilor. Independența e totală, nicidecum restrânsă. Și vă asigur că avem bună-credință și vom ține cont de recomandările Comisiei de la Veneția.

Există totuși și o parte bună a acestei întâlniri.

Astăzi v-am informat pe toți, oficial, despre abuzurile din România.

De acum, nu se mai pot ignora aceste lucruri. Nu se va mai putea vorbi despre Justiția din România fără a se vorbi și despre aceste abuzuri, doar dacă se face un joc politic fără nicio legătură cu justiția.

Întrebați-vă de ce vi s-au ascuns aceste lucruri! De ce nu v-au spus nimic, dacă totul era legitim și legal? Puneți-vă aceste întrebări înainte de a ridica piatra împotriva României.

Despre mitingul din 10 august voi spune doar câteva cuvinte.

Văd că este acuzată Jandarmeria Română pentru că a intervenit la un miting neautorizat, împotriva unor manifestanți violenți, care au încercat să ocupe clădirea Guvernului. Nu am văzut aceeași poziție față de evenimentul de săptămâna trecută de la Bruxelles sau față de alte mitinguri din Franța, Spania, Germania, Marea Britanie, când forțele de ordine au intervenit cu exact aceleași mijloace și cu aceleași proceduri ca cele folosite în România.

Nu pot accepta sub nicio formă ca Jandarmeria Română să fie acuzată de acțiuni și proceduri practicate peste tot în Europa!

În final vă cer următorul lucru: Nu interziceți României ceea ce este permis în alte state ale Uniunii și nu permiteți ca în România să se întâmple lucruri de neacceptat în alte state membre! Vrem să vă fim parteneri, dar vrem să vă fim parteneri egali.

Nimeni, niciodată nu va putea întoarce România din parcursul sau european.

Vă mulțumesc!

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

12 Comentarii

 1. Viorica, la superlativ!

  • Franklinii pupinbăsiști și infect de securiști sunt loviți la temelie.
   Rahatul MCV a fost nadă pentru proștii propagandei securiste timp de un deceniu.

 2. Abemus premier! In sfârșit! Se pare ca dragnes nu-i chiar asa prost la alegerea oamenilor, vezi si exemplul carmen dan. Am convingerea ca si varianta cu shaiddeh premier ar fi fost una buna, mult peste cele cu grindeanu,tudose, ponta. Din pacate, dragnes a pierdut un an pe mana unor securisti nenorociți.

 3. Dupa reactia cacacioasa a „sinecuristilor, securistilor si curistilor”, este evident ca Viorica i-a lovit la lingurica si le-a taiat rasuflarea. Ca politician, Viorica astazi a dat clasa.

  Poti compara discursul viu, curajos, adevarat, national al Vioricai, cu platitudinile bolsevico-sorosiste ale lui Werner?

 4. Bravo. Nu ma așteptăm la asa ceva. UE deja numai este ceea ce trebuia sa fie. Liderii lor și acel parlament european sunt compromisi. Brexitul este o dovada.

 5. . Niciodata nu-i porea tarziu.In sfarsit , „Desteapta-te romane s-a materializat intr-un discurs ferm , curajos , romanesc. La final mi s-a parut ca a fost prea scurt , as fi vrut sa mai dureze macar o ora. Avea cu ce sa le bata obrazul popularilor mizerabili . Bravo

 6. Parerea mea e ca discursul e cam slabut, parca s-ar adresa activului PSD, nu unor adversari politici redutabili!E drept, cei mai muti din sala oricum aveau tema de acasa, asa ca nu conta ce spune Dancila, dar pentru romani mesajele trebuiau sa fie mai clare si mai ferme!

 7. Nu cred ca acest discurs se adresa Europei. Mai degraba a fost in discurs de uz intern, prin care dna Dancila si-a spulberat adversarii din PSD. Cine viseaza sa conduca PSD dupa ce Dragnea va pleca la mititica pierde vremea, toate variantele duc catre Viorica Dancila. Iar Viorica Dancila duce PSD la 15%

  • trezeste-te baaa, ca-i dimineata. Altii is la munca deja si tu visezi PSD la 15% :))))))

   • Doar Franklin poate fi atât de prost.
    Unde este forța politică senzațională care să câștige 30 de procente? Pro România securistului Ponta? MRÎ? Hahaha!!! USR? Hahaha
    Frankline, retardatul tatălui tău, PDL-ul crapă la 20% cu țăranii cumpărați la punga de ulei, aia pe care o puneți pe seama PSD-ului. Restul abia dacă prind 5%, cu emoții.

 8. Doamna Prim-ministru iesiti cu asemenea prestatii lunar.S-ar parea ,ca de atitea ori in istorie,femeile sa impuna ritmul si sensul directiei unei tari.Saru-mina!Sa fiti sanatoasa si bataioasa si indiferenta la latrai.Pacea mea ,D-voastra1

 9. Cu asemenea iesiri curajoase se realizeaza o testare a romanismului din romanime . Adica ies la iveala si cativa antiromani , cativa tradatori , cativa nemernici , si, numarul mare de prosti . E bine sa aflam cine sunt acesti antiromani , sa-i trimitem afara sa le dea mancare si pensie cei pe care ii pupa pe unde apuca .
  Nu-si dau seama cat de ignoranta este postura de „ coada de topor „
  Romanul

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998