CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Discursul lui Basescu – bilantul dezastruoasei guvernari ADA

0 comentarii / 1480 vizualizări / 21 septembrie 2010

Traian Băsescu e în criză acută de consilieri, altfel nu se explică uriașele gafe făcute în discursul rostit azi în parlament, care a constituit, per ansamblu, un soi de autocritică pentru eșecul guvernării Alianței DA.

Faptul că pesediștii au părăsit ostentativ sala i-a privat, trebuie spus din capul locului, de imensa satisfacție de a asista la lăudarea involuntară a regimului Năstase-Iliescu, venită chiar din gura șefului statului. Asta, pentru că Traian Băsescu a declarat, textual: ”În 2004, România avea în asistenţă socială 6,4 milioane de cetăţeni. Din 2004-2008, Guvernul Tăriceanu a ajuns la 13,9 milioane de asistaţi. O dublare. Avem dificultăţi uriaşe în a susţine o asemenea sarcină. Lupta noastră cu criza economică a fost îngreunată de un deficit de încredere, unul provocat, întreţinut şi încurajat”. Altfel spus, regimul de stînga, bazat pe protecție socială deosebită, al PSD avea de două ori mai puțini asistați social decît cel de dreapta, deschis către clasa de mijloc și mediul de afaceri al alianței PD-PNL, venită la putere în 2004.

Faptul că Băsescu a băgat la înaintare numele lui Tăriceanu, ca fost premier, nu înseamnă nimic: el este cel ce l-a desemnat prim-ministru pe liberal, în guvernul său au fost deopotrivă liberali și democrați, o parte a PNL a fost chiar cooptată în PD, iar peste toți, președinte al României a fost chiar Traian Băsescu. „Cheltuielile cu asistenţa socială trebuie reduse. Cu ce se mai pot face investiţii, cu ce se mai pot face cheltuieli pentru educaţie, sănătate, apărare, interne? Nu avem atât de multă sărăcie în România, cît nemuncă” a mai spus Băsescu, sec. O sinteză perfectă și concisă a 6 ani de regim băsescian, în care actualul președinte a deținut mai toate pîrghiile de putere ale statului. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998