CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9731 RON DOWN | 1 USD = 4.5843 RON DOWN | 1 GBP = 5.8128 RON DOWN

Discursul lui Iohannis, plagiat dupa al presedintelui Frantei?

1 comentariu / 3383 vizualizări / 6 noiembrie 2015

Klaus Iohannis a surprins, ieri, opinia publică printr-un discurs ieșit din sfera limbajului de lemn caracteristic lui, în momentul în care a a făcut anunțul neașteptat al invitării reprezentanților societății civile la consultările de la Cotroceni. Un discurs care are toate șansele, însă, să fi fost plagiat după unul de mare impact susținut, acum un an, de către președintele Franței.

”V-am văzut, v-am auzit!”
”Am urmărit aseară cu mare atenţie manifestaţiile de stradă. Sunt foarte mulţumit, au fost manifestaţii fără violenţă, fără exagerări şi am un mesaj foarte important pentru toţi cei care au fost şi aseară şi alaltăieri în stradă: v-am văzut, v-am auzit, voi ţine cont de solicitările voastre”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni, după demisia premierului Ponta

Anul trecut, după demisia premierului de stînga Jean-Marc Ayrault, pe fondul nemulțumiri populare extreme la adresa guvernării socialiste, președintele Francois Hollande a ținut un discurs public la TV, mult comentat ulterior în presa internațională, în care le-a transmis francezilor: ”V-am auzit!”.

„V-ați exprimat nemulțumirea și dezamăgirea. Am venit aici să vă spun că am auzit mesajul dvs., deoarece este clar” a spus Hollande, mai înainte de a anunța nominalizarea ca premier a lui Manuel Valls. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. […] Sursa: InPolitics […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998