CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

Disney a incurcat-o cu AUR: Toy Story 5, acuzat de propaganda LGBT in Romania

2 comentarii / 1307 vizualizări / 28 iunie 2022

Ultimul film de animație al companiei Disney produce valuri politice la noi, ministrul Culturii fiind chestionat în legătură cu accesul liber al copiilor la o producție cu scene gay. Într-o interpelare parlamentară către Lucian Romașcanu, deputatul AUR Dan Tănasă cere explicații despre acest fapt.

”Cea mai recentă escapadă animată a celor de la Disney-Pixar este pe cale să ajungă pe ecranele cinematografelor noastre. Este povestea de origine a unuia dintre cele mai îndrăgite personaje – Buzz Lightyear din Toy Story. În perioada premergătoare lansării, speculațiile on line au crescut după ce s-a confirmat că Lightyear va include primul sărut între persoane de același sex. Producătorul filmului, Galyn Șușman, a declarat că personajul feminin Hawthorne, căruia îi dă voce Uzo Aduba, are o relație ”semnificativă” cu o altă femeie și că între ele are loc un sărut. Ca răspuns, mai multe țări – printre care Emiratele Arabe Unite, Malaezia, Egiptul și Indonezia – au anunțat recent că vor interzice Lightyear în cinematografe din cauza ,,încălcării standardului de conținut mediatic al țării lor” (pe scurt, includerea de teme LGBT).

Centrul Național al Cinematografiei a considerat că filmul este potrivit pentru toate vârstele, acordandu-i calificativul de Audiență Generală (AG)” afirmă deputatul, care se întreabă cum a fost posibil acest lucru și adresează întrebări pe adresa ministerului Culturii și a CNC:

”Din ce cauză CNC se face părtaș la promovarea ideologiei LGBT în rândul copiilor vulnerabili, expunîndu-i, fără voia lor, printr-o încadrare greșită la conținut nepotrivit vârstei și dezvoltării lor? Care sunt măsurile pe care le veți lua cu privire la acest film de animație și cum veți preveni difuzarea acestuia către o categorie evident nepotrivită de audiență?”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Apa e tot mai fierbinte, broasca sta.

  2. „Toy Story 6” adica jucarele secsuale……

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998