CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Disperare maxima la liberali: beizadeaua bancherului Burduja, lider in partidul Bratienilor

9 comentarii / 9813 vizualizări / 18 martie 2019

Scriam ieri, într-o analiză dedicată campaniei #șîeu, că ”tînărul Mandachi nu e chiar singur, mai ales că profilul lui seamnă teribil cu al altor lideri politico-civici lansați în ultima vreme, de la Sebastian Burduja la Andrei Caramitru. Odrasla talentată dar, mai ales, tare-n tată! Și împinsă din spate de rețele întregi, cel mai adesea nevăzute”. Nu ne-am fi imaginat, însă, că în nici 24 de ore avea să se confirme strălucit cele de mai sus.

Scandalul Rareș Bogdan-liberalul e încă în derulare, cînd, azi, a picat noua bombă: junele Sebastian ”Tianu” Burduja, lider al partidului de buzunar PACT, intră în PNL direct pe funcția de vicepreședinte, printr-o manevră încă neclară, pentru că nu e nici alianță, nici fuziune. Cel mai probabil e că cei cîțiva membri ai PACT se înscriu, pur și simplu, în PNL.
În 2016, amintim, junele Burduja a negociat intrarea în PNL cu Vasile Blaga și Alina Gorghiu. Potrivit informațiilor noastre, Burduja a cerut un loc eligibil pe listele parlamentare pentru sine și alți doi oameni ai săi, plus funcția de președinte al TNL.
Trimis la plimbare de PNL, Burduja s-a ocupat cu protestele #rezist din stradă, pe post de activitate politico-civică.
Sebastian Burduja este fiul bancherului Marinel Burduja, fost inspector în comunism, al Băncii de Investiții, înființată de Ceaușescu personal în 17 martie 1970. După revoluție, Burduja senior a fost deputat FSN, apoi vicepreședinte al Bancorex, banca de mare succes dusă la faliment de creditele neperformante date clientelei VIP post-decembriste, al cărei președinte, Răzvan Temeșan, a recunoscut public că fusese ofițer acoperit al serviciilor. După decesul Bancorex, Burduja senior s-a perindat pe la Raiffeisen Bank, ATE Bank a lui Dorinel Umbrărescu șamd.
Platforma Actiunea Civica a Tinerilor – PACT – este partidul fondat de Sebastian Burduja, după ce, în 2008, tot el înființase Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS), la a cărei lansare au participat și ținut discursuri calde Dan Voiculescu, Sebastian Ghiță, Mihai Gâdea, gen.Mircea Chelaru și Ecaterina Andronescu.
Anul trecut, Burduja junior s-a implicat în organizarea mitingului din 10 august, așa-zis al diasporei, ulterior el și al său partid dispărînd din prim planul politico-mediatic.
Oarecum ciudat, pentru că alegerile europene erau peste doar cîteva luni și ar fi fost de așteptat o agitație mai mare ca oricînd.
Motivul îl aflăm acum: Burduja și-a asigurat un viitor politic strălucit fără a mai da piept cu alegătorii. (Nu de alta, dar, în 2016, PACT luase cca.600 (șase sute) de voturi la nivel național.)
Și asta, prin intrarea triumfală pe poarta celui mai mare partid de opoziție, singurul rămas cu rădăcini istorice.
Cum a fost posibil?
Răspunsul e simplu: grație disperării PNL că pierde voturi în favoarea alianței PLUS-USR, care amenință să-l trimită pe locul trei în alegeri.
Prin cooptarea unui #rezist, liberalii speră să oprească hemoragia, indiferent de costurile de imagine pe care le va presupune manevra. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

9 Comentarii

 1. Si cele 600 de voturi, fac diferenta? Astia (PNL si in special sica) au luat-o rau pe aratura.

  • Poate va fi nevoit Blaga să explice votul surprinzător din diaspora.

 2. boom!!!!!!

 3. Este de notorietate faptul ca tatal Marinel Burduja este omul serviciilor…Fara asta nici nu putea fii sef peste Bancorex…Si stim bine catre cine s-au dat preferential creditele fara acoperire care au dus la falimentul bancii…iar noi ca prostii am platit cu binecuvantarea lui isarescu oalele sparte…
  Acum beizadeaua scolita( cum altfel) peste ocean se mare politician…de fapt e doar un alt exemplu cat de jos s-au inconvoiat asa zisii liberali…Rusinos! Dar vom vedea la vot…

 4. Din moment ce n-are ce sa mai exhibe, PNL vrea sa devina un ,,partid de intelligence”, cu gradele la vedere.

 5. „Putrede, nu fac doi bani, nereformate, îmbâcsite, nu mă reprezintă. Partide vechi şi corupte cu baroni.” – Burduja in 2016 despre PNL si PSD

  Sursa: interviu Romania Curata

  • Burduja era la proteste după ce-i murise fata. Putoarea de securist e cretină, linsul curului pe care l-a scuipat, redundant.

 6. și eu îți mulțumesc Șteluța!https://modernposturecorrector.com/

 7. […] Ministerul Energiei – Sebastian Burduja […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998