CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Diversiuni moscovite: Romania si Ungaria, gata sa-si imparta halci din Ucraina

0 comentarii / 1752 vizualizări / 29 ianuarie 2014

Criza din Ucraina poate avea urmări politice grave, susțin analiștii postului Vocea Rusiei, într-un comentariu în care se afirmă că, în timp ce radicalii şi naţionaliştii ucraineni încearcă să răstoarne de la putere autorităţile alese în mod legal, în frunte cu preşedintele Viktor Ianukovici, în Ungaria şi România ar creşte ”interesul pentru regiuni din Ucraina de Vest, importante din punct de vedere strategic”.

”În presa ungară şi română au apărut articole care nu pot fi estimate altfel decât crearea unei baze propagandistice pentru împărţirea Ucrainei. Cât de real este pericolul asupra integrităţii ţării?” se scrie în materialul citat. La această întrebare răspunde, pentru Vocea Rusiei, Ruben Mnaţakanian, profesor la Universitatea Central Europeană din Budapesta.

„În Transcarpatia există de mult timp o puternică diasporă maghiară. Ungaria a acordat acestor cetăţeni din Ucraina paşapoarte maghiare. Ei pot liniştiţi să intre în Ungaria şi să lucreze acolo. În Transcarpatia există un ciclu întreg de studii în limba maghiară – de la grădiniţă până la universitate. Însă cum va reacţiona Budapesta oficială într-o situaţie sau alta, este greu de spus. Totul va depinde de nivelul de radicalizare al evenimentelor din ţară. Dacă se va vărsa sânge, totul va decurge conform scenariului iugoslav şi va fi nevoie de sprijin pentru cetăţenii săi – atunci este posibilă şi introducerea de trupe. Dacă evenimentele din Ucraina vor avea un curs strict politic şi economic, atunci un astfel de scenariu este exclus”.

foto boston.com

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998