CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dizgratia. Si gratia

0 comentarii / 1345 vizualizări / 8 iunie 2011

Nu exista stare de dizgratie fara stare de gratie. De fapt, mai intai exista gratia si apoi dizgratia. Desigur, prezidentiala. Si, desigur, in Romania. Intr-un stat democratic, nu poate exista nici gratie si nici dizgratie prezidentiala. Pur si simplu. Intr-un stat nedemocratic, cele doua stari, care depind una de alta, exista. Gratia si dizgratia sunt inca o dovada ca domnul Traian Basescu nu intelege deloc nici ce inseamna democratia, nici ce inseamna statul de drept si nici macar care sunt spiritul si litera Constitutiei pe care a jurat. Din starea de gratie si din stearea de dizgratie rezulta o serie de nenorociri. In plan uman dar si sub aspect national.
Domnul Vasile Blaga a fost, multi ani, in gratia Presedintelui Traian Basescu. Ce inseamna asta? Inseamna ca, desi, in conformitate cu Constitutia, domnul Traian Basescu nu avea dreptul sa se amestece in politica interna a partidelor si nici sa determine schimbari de guverne, inscaunari si descaunari de ministri, el le-a facut o vreme pe toate acestea, favorizandu-l pe Vasile Balga. La un moment dat, Presedintele Romaniei avea doi protejati de suflet. Docilul Emil Boc, care ii executa si inca ii executa, fara cartire, toate ordinele, inclusiv cele date in puterea noptii, sub efect de Chivas. Si aparentul rebel sau buldog, cum il alinta seful statului, Vasile Blaga, care ii organiza si ii superorganiza partidul, instituind, in acest scop, si un veritabil mecanism de colectare a banilor negri si de distribuire a lor in colegiile electorale. Acum nu a mai ramas decat unul dintre cei doi in gratie. Emil Boc. Iar Vasile Blaga pleaca in dizgratie.
Am dat cele doua exemple pentru ca ele ma ajuta sa inteleg foarte bine cat de nociv este acest dublu sistem al gratiei si al dizgratiei. In gratia Presedintelui Traian Basescu sunt foarte multe persoane. Unii, de la bun inceput. Cum ar fi, de pilda, Elena Udrea. Altii, intrand pe parcurs in aceasta categorie. Cum ar fi, de exemplu, Gabriel Oprea. Toti cei aflati in gratie, cat timp a durat aceasta stare, au beneficiat de posturi grase, au fost impinsi de la spate pe scara ierarhica si au fost protejati. Indiferent cate incalcari ale legii au avut sau au in spate. Nici mecanismul serviciilor secrete si nici DNA-ul nu s-au ocupat de ei. Cu atat mai putin ANAF-ul lui Sorin Blejnar ori ANI a lui Catalin Macovei. Este fix definitia grupului de interese nelegitim al familiei politice si de business prezidentiale.(Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998