CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9707 RON DOWN | 1 USD = 4.6638 RON DOWN | 1 GBP = 5.7329 RON DOWN

”DNA 2” incepe in forta: atac la familia lui Vasile Blaga

1 comentariu / 2988 vizualizări / 21 mai 2015

Noul șef al DIICOT intră rapid în pîine: prima acțiune de anvergură sub conducerea sa e un atac la una dintre cele mai grele familii din România, a lui Vasile Blaga și asta, a doua zi după mega-festivitatea liberalilor de la Ateneul român. Se anunță tămbălău mare, pentru că și familia e mare și puternică, iar conexiunile multe și complexe.

DIICOT a demarat azi dimineață o serie de percheziţii în Bucureşti şi Hunedoara, într-un dosar în care sunt vizate cinci firme de pază, printre care şi cea a lui Andrei Rudeanu, ginerele liderului PNL Vasile Blaga, pentru evaziune prin înregistrarea unor achiziţii fictive de servicii, prejudiciul fiind de 600.000 de euro.

„Din investigaţii a reieşit faptul că, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, reprezentanţii unei companii specializate în prestări de servicii de pază ar fi creat un circuit infracţional, format din mai multe societăţi comerciale, prin care ar fi fost evidenţiate tranzacţii fictive”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române, citat de Mediafax. În contabilitatea companiei ar fi fost înregistrate achiziţii fictive de servicii, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu aproximativ 600.000 de euro. Potrivit unor surse judiciare, printre firmele vizate de anchetatori ar fi şi Axis Corporate Security, deţinută de Andrei Rudeanu, ginerele copreşedintelui PNL Vasile Blaga. Andrei Rudeanu ar urma să fie audiat, alături de alte persoane, la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti, pe numele acestuia fiind emis un mandat de aducere. Andrei Ionuţ Rudeanu este căsătorit cu fiica lui Vasile Blaga, Agathe Cristina, din 2008.

DIICOT, o structură mai apropiată de Ponta – spre deosebire de DNA-ul ”prezidențialo-liberal -, despre care unii analiști au opinat, în ultima perioadă, că ar putea deveni curînd un fel de DNA 2, care să de iama în lideri politici ocoliți pînă acum de parchetul lui Kovesi, lovește în plin în supergreul Vasile Blaga, mai ales dacă se va ajunge la arestarea ginerelui său.

Familia Blaga e numeroasă și influentă.

Ginerele lui Blaga este fiul unui fost director al Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Hunedoara, în timp ce unchiul său, Mihail Rudeanu, a fost baron PSD de Huneodara ani de zile, în guvernarea Năstase, lider al CJ și al organizației județene de partid.
Pentru o perioadă, Mihail Rudeanu a fost și cuscrul altui mare baron pesedist, Nicolae Mischie, din Gorj. Ginerele lui Blaga a mai lucrat și ca angajat la cabinetul unui senator PSD, Cosmin Nicula. Mama lui Andrei Rudeanu face și ea afaceri, patroană fiind a firmei Axis.

În condițiile în care Ionuț Andrei Rudeanu e dentist, sunt cam greu de identificat legăturile cu domeniul pazei și protecției, din care a făcut bani grei, dar, probabil că e vorba de competențe multiple. Norocul lui a fost, între altele, că socrul Vasile Blaga, fost ministru de Interne, a fost un militant convins al scoaterii pazei unor obiective din parohia jadarmilor și încredințării ei către firme private, precum a ginerelui său: ”De ce sa nu o faca firmele de paza, statul roman castigand enorm daca locul jandarmilor de la unele obiective – eu nu discut de toate – va fi luat de catre firme de paza, care sunt asigurate si, daca undeva se inregistreaza o paguba, asiguratorii platesc?!”

La cununia fiicei lui Blaga cu Andrei Rudeanu, au fost două perchi de nași, după moda familiilor ”înalte” de la noi. Unul dintre nași este Florin Muntean, fost deputat PDL, dar și cel mai bun prieten al lui Ioan Lascu, tatăl Laurei Kovesi, șefa DNA.
Celălalt naș este Napoleon Săvescu, un dentist româno-american autovopsit în istoric, care se chinuie, de ani de zile, să demonstreze lumii că dacii au fost buricul planetei.
În ultimii ani, firma ginerelui lui Blaga a cîștigat milioane de euro din contracte obținute de la stat, inclusiv de la guvernul Ponta. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Cand vorbesti de Basescu, Blaga, Boc si basisti, in general, nu exista prezumtia de nevinovatie intrucat toti au fost niste hoti protejati de regimul politic si de parchetul lui Basescu.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998