CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

DNA aproape ingropata: Tariceanu achitat definitiv

5 comentarii / 4450 vizualizări / 22 aprilie 2019

Magistraţii instanţei supreme au decis, azi, să-l achite pe preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în dosarul în care a fost acuzat de DNA de mărturie mincinoasă, fiind menţinută, astfel, decizia din prima instanţă. Decizia este definitivă.

În acest dosar, Tăriceanu a fost achitat, în mai 2018, în primă instanţă. În 2016, procurorii DNA Braşov l-au trimis în judecată pe Călin Popescu Tăriceanu pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, dosarul având legătură cu declaraţiile pe care acesta le-a dat în cauza privind retrocedarea presupus nelegală a unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa.
Tăriceanu, a declarat, conform Mediafax, după ce instanţa supremă l-a achitat în dosarul de mărturie mincinoasă că decizia nu poate decât să-l bucure, însă bucuria sa este parţială. El a mai spus că a fost supus unei presiuni publice uriaşe.

”Sigur că o astfel de decizie nu poate decât să mă bucure, dar bucuria mea este parţială, pentru că într-adevăr după avatarurile prin care am trecut începând din 2015 – purtat la parchet, purtat în instanţă, cu o presiune publică uriaşă asupra mea, care i-a afectat pe toţi cei din jurul meu, tot acest calvar astăzi s-a încheiat. Bucuria mea este umbrită de faptul că ştiu că foarte mulţi alţi oameni care au fost sau sunt în aceeaşi situaţie cu mine nu şi-au încheiat încă procesele”, a declarat la Antena 3 Călin Popescu Tăriceanu.
El l-a dat ca exemplu pe Dan Radu Ruşanu, ”care şi-a văzut toată cariera profesională şi politică distrusă”.
”Nu pot să nu mă gândesc câte nedreptăţi s-au întâmplat, câte abuzuri au avut loc, ce tragedie s-a aşternut peste România, pentru că toate aceste lucruri au contribuit într-o măsură importantă la degradarea percepţiei despre ţara noastră şi în rândul românilor”, a adăugat Tăriceanu.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. De urmatorul process cu spaga nu mai are cum sa scape.

    Poate ca nu a scapat, pentru ca nu a fost judecat de in complet controlat de SRI. Poate ca e chiar pe dos!

    • Până la următorul și următorul, propaganda securistă a luat muie după ce a mâncat căcat ani de zile pe dosarul deschis pentru mărturie mincinoasă.
      Practic, s-au irosit bugete uriașe și ani de zile de mandate pe siguranța națională exclusiv pentru harneala propagandiștilor securiști proști.

  2. DNA-ul, ciuma rosie a justitiei.

  3. @ Apreciați că ,,ciracilor” lui Tăriceanu , ai lui Liviu Dragnea, ai lui Traian Băsescu , etc., li se pare că sunt „de neînlocuit”, ?

    • După Pleșiță ne-am pricopsit cu Maior, deci oricând este loc de o infecție mai mare.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998