CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

DNA da iama in guvernanti

0 comentarii / 1624 vizualizări / 19 februarie 2013

La doar cîteva ore după ce premierul Ponta a declanșat un atac destul de tăios la adresa DNA, la Realitatea TV, afirmînd că această structură nu se ocupă de adevărata corupție, ci de lucruri mărunte, a venit replica din partea procurorilor. Una aspră, care va tensiona și mai mult bătălia pentru succesoratul lui Kovesi și Morar.

Secretarul de stat la Transporturi, Valentin Preda, a fost ridicat, azi dimineață, de procurorii DNA, din faţa Ministerului Dezvoltării, fiind suspectat de corupție. La scurtă vreme, el a fost demis de către premierul Victor Ponta.
Nici nu se stinsese breaking newsul de pe ecrane, că a picat altă bombă: DNA îl anchetează și pe vicepremierul Gabriel Oprea, de această dată pe marginea scandalului recalculării pensiilor speciale, de acum un an și mai bine. „Procesul de recalculare a pensiilor militare a adus nişte realităţi în sistem absolut anacronice, subofiţerii aveau pensii mai mari decât generalii, ori aşa ceva nu se întâmplă în nicio armată. În urma procesului de auditare a reieşit faptul că s-a lucrat foarte repede, neprofesionist, sunt greşeli mari. Cu alte cuvinte, statul trebuie să plătească o sumă care excede 200.000 de lei în plus. Pe de altă parte, tot în urma procesului de auditare a rezultat faptul că vreo câteva mii bune de dosare nu au fost procesate, iar procesul a fost declarat închis în baza legii, îndeplinindu-se termenul”, a declarat azi presei Corneliu Dobriţoiu, fost ministru al Apărării.
Dacă se confirmă anchetarea lui Oprea, situația se complică, pentru că Ponta ar putea fi nevoit să îl demită după modelul Preda, și asta cu puțin timp înaintea congresului de fuziune cu UNPR.(B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998