CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON UP | 1 USD = 4.5313 RON UP | 1 GBP = 5.7463 RON UP

DNA si Nicusor Dan in scenariul Oprescu. La un pas de marele final

5 comentarii / 3297 vizualizări / 20 ianuarie 2022

Probabil o premieră istorică: un înalt demnitar al statului, primarul general, ține o conferință de presă în timp ce procurorii DNA îi percheziționează biroul. Dincolo de acest aspect ieșit din comun, povestea nu e nouă, am mai văzut-o nu demult și ea s-a terminat cu eliminarea din schemă a primarului. Sunt, deci, mari șanse ca Nicușor Dan să părăsească anticipat fotoliul de edil al Capitalei. Un sacrificiu ritualic pe altarul uriașelor probleme ale guvernului, în miez de iarnă? Va fi Nicușor Dan executat pentru a se mai da drumul supapei nemulțumirilor populare?

DNA și Jandarmeria au declanșat azi percheziții la primăria generală într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2020 – 2021. Potrivit presei, perchezițiile vizează Direcția Generală de Arhitectură, Peisagistică și Monumente de For Public și Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu risc sesmic.
Procurorii percheziționează biroul primarului general Nicușor Dan și ridică documente privind angajări ilegale în primărie.

În august 2021, Inpolitics dezvăluia în premieră că DNA a deschis un dosar penal, cu numărul 103/P/2021, în urma plîngerii unei foste angajate din Primăria generală, consilier personal al primarului detașat ca Inspector de Specialitate în cadrul Serviciului Urmărire, Derulare Contracte de Investiții din cadrul Administrației Municipale de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic.
La acea vreme, procurorii DNA cereau primăriei, printr-o adresă oficială, să furnizeze copii ale datelor complete ale tuturor persoanelor angajate de primarul general Nicușor Dan la cabinetul său începînd din 1 octombrie anul trecut și pînă pe 21 iulie a.c. Documentele includeau numirile și demiterile din respectivul cabinet, cu tot cu cei 12 consilieri personali ai primarului, contractele de muncă ale acestora, delegări, detașări șamd. Termenul pînă la care procurorii cereau documentele, în virtutea codului de procedură penală, era 20 august.

E foarte probabil ca descinderile de azi să fie în cadrul respectivului dosar.
De ce a durat atît de mult de la acel moment pînă la perchezițiile de azi, e greu de spus.
O ipoteză cu greutate ar fi că Nicușor Dan a fost lăsat să se încarce, controlat și masiv, cu ura bucureștenilor, pentru a fi detonat la momentul potrivit și să se mai dea drumul supapei nemulțumirii populare.

Iar momentul actual, în care guvernul e cocoșat de scandalul facturilor și nu numai, premierul e pus la zid ca plagiator, iar președintele e la cea mai scăzută cotă de încredere, chiar e unul în care e nevoie de ceva satisfacție populară.

Scenariul Nicușor e identic cu cel al lui Oprescu.

Pe 6 septembrie 2015, procurorii DNA și jandarmii au descins în primăria lui Sorin Oprescu, i-au percheziționat biroul și au ridicat de acolo documente.
Percheziții similare erau în alte cîteva locuri, în frunte cu Societatea care administra complexul de la Mogoşoaia şi cu Administraţia Cimitirelor din Capitală. Acuzațiile erau de șpăgi contra contracte publice.
Seara, Oprescu a primit arest preventiv, apoi, pe 15 septembrie a fost suspendat din funcția de primar general și cam ăsta a fost finalul mandatului său.
Imediat după arestare, cîteva zeci de persoane și-au manifestat bucuria pornind pe biciclete din Piața Universității până la sediul DNA, în frunte cu activistul civic Nicușor Dan.

Acum, situația se repetă, cu Nicușor Dan în rolul lui Oprescu.
Personaj care a cam rămas al nimănui, politic, nici USR, nici PNL nemaifiind interesate să-l revendice și, implicit, să-l apere, Nicușor Dan are toate șansele să urmeze același parcurs cu doctorul. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. A intervenit și Rareș Bogdan pentru a-l încununa pe Mucușor cu o marginalizare. Mașina de tocat a Securității funcționează cu propaganda alarmată.

  Mai cade o slugă, mai apare una și mai hoață și mai cretină.

 2. & Dacă sunteți de părere că și copacii de pe domeniul public sunt incluși la legea inventarierii, la atribuțiile celor ce au în administrare terenurile, ?

 3. & Frunzeti, Ciucă, Nicușor Dan, ?

 4. DNA-ul nu are dinți pentru casele lui Iohannis sau pentru vinovații din scandalul facturilor, asta e clar ca lumina zilei. Dacă nu s-o visa matracuca aia de moldoveancă primarul Bucureștiului…

 5. Acest personaj e in mod evident sarit. Prost nu e ca….caci doctoratul la Sorbona nu se ia ca la noi la SNSPA.
  Are, sau avut calitati de om politic, pentru ca a facut un partid parlamentar( fara el USRnu exista).Si partidul, creatia lui, l-a scuipat afara.
  A vrut sa fie primar, ca sa schimbe Bucurestiul si a fost ales de cei care au crezut in el.
  Iar odata primar, se comporta cum vedem.
  Iar ca e bagat in niste cotcarii, asta e clar.
  Ciudata vietate.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998